Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gesprekken tussen Schiphol en Aalsmeer ‘onhandig’, zegt Omgevingsraad

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1089 
|
 NH Nieuws 
hv_natuur_9992.jpeg

Matt Poelmans van de Omgevingsraad Schiphol noemt de actie van de gemeente Aalsmeer om solo in onderhandeling te gaan over het uitkopen van bewoners rondom Schiphol 'onhandig'.


Dat vertelt hij telefonisch aan NH Nieuws. Gisteren werd bekend dat Schiphol en de gemeente in onderhandeling zijn om omwonenden die gebukt gaan onder de geluidsoverlast uit te kopen.

Lees ook: Schiphol en Aalsmeer praten over uitkopen bewoners vanwege geluidsoverlast

Poelmans hoopte juist dat zo'n overleg niet tussen één gemeente en Schiphol zou gaan, maar dat dat gesprek breder zou worden gevoerd. "35 gemeenten hebben last van de luchthaven, zelfs tot aan Castricum toe. Het is onhandig als een gemeente dan op eigen houtje contact gaat zoeken met Schiphol. Het is een zaak van ons allemaal. Je hebt een overlegorgaan, met meerdere gemeenten en partijen."

Tax


Over een ander aspect van de gemeente Aalsmeer was Poelmans juist erg te spreken. In EenVandaag kwam de Aalsmeerse wethouder Robert-Jan van Duijn met een idee voor een tax op vliegreizen die ook met de trein kunnen worden afgelegd. Het geld zou dan eventueel kunnen worden gebruikt in de uitkoopregeling. "Het voorstel van een opslag op vliegtickets vinden wij een goed idee", beaamt Poelmans, "zolang dat maar direct ten goede komt aan de mensen die de meeste last hebben van het vliegverkeer."

Morgen is er een nieuw overleg waar de gemeente Aalsmeer ook bij aansluit. Dan zal er volgens Poelmans verder op de kwestie rondom het uitkopen worden ingegaan.

Bekijk bericht op "NH Nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

Omwonenden uitkopen en de mensen naar een nieuwbouwwijk sturen en ze dan effe een contractje laten tekenen waarin staat dat ze niet over Schiphol mogen klagen . Win win situatie voor Schiphol maar volkomen idioot natuurlijk.
Minister Cora van Nieuwenhuizen gelooft trouwens in sprookjes , in het programma Buitenhof zat ze te zwetsen over stille vliegtuigen en elektrische vliegtuigen , en zij gaat dus over de toekomst van de luchtvaart .

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Omwonenden uitkopen............. Hoe ver ga je als (semi)overheid?
Schiphol heeft haar akelige tentakels zover uitgestrekt dat vrijwel heel Noord-Holland, een groot deel van Zuid-Holland en de provincie Utrecht onder een bijna permanente deken van herrie en vervuiling zijn komen te liggen!
Moet je al die mensen uitkopen?
Wat is aanvaardbaar: 60 of 90 of meer dan 90 dB(A)?
Want dat zijn de 'normale' waarden die toestellen tijdens het landen cq, het opstijgen produceren.
Dat zijn onaanvaardbare waarden om een samenleving dag en nacht mee op te zadelen.
Toch gebeurd het, hier in een 'beschaafd' Nederland.
Ongevraagd, van een nul-situatie naar een 100% situatie, je mag dan als belastingbetalende
inwoner enkel je mond houden en je laten uitkopen, take it or leave it?
Zo gaat de Nederlandse overheid met haar inwoners om.
De Schipholgroup maakt er wederom misbruik van.
Genoeg is meer dan genoeg: Schiphol mag van mij 5 meter onder water komen te staan.

Geplaatst door M uit U

Mag ik dan ook alle benzinebonnetjes insturen naar Schiphol? Ik rij namelijk elk weekend tig kilometer om te ontsnappen aan die tyfusherrie. En geef me dan ook meteen een mooie verhuispremie zodat ik een huisje kan kopen in een rustige plaats. Oh ja, ga dan niet weer opeens de vliegroutes verleggen of uitbreiden he, want anders blijf ik bezig natuurlijk........

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Met Lelystad erbij zit straks praktisch heel Nederland onder de vliegtuigherrie. Emigreren lijkt de enige optie om eronderuit te komen. Overigens is het denkbaar dat Schiphol inderdaad 5 meter onder water komt te staan als het ijs op de Zuidpool en Groenland verder smelt. Het zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar toch ...

Geplaatst door anoniem1

Uitkopen is geen geweldige optie,behalve misschien als echt iedereen uitgekocht gaat worden maar dat kost enorm veel geld. Straks krijgt aantal mensen zak geld en de mensen die moeilijk wegkunnen of geen goed uitkoop bod krijgen blijven met de ellende achter. En wat gaat er gebeuren met mensen in huurwoningen ? Kunnen die dan urgentie kunnen krijgen van de woningbouw?
Het grootste gevaar is dat de overlast voor de mensen die achter blijven,of bijvoorbeeld net buiten een bepaalde grens wonen waarbij je uitgekocht kan worden veel groter gaat worden. Schiphol gaat het uitkopen zien als een vrijbrief om de aalsmeerbaan vaker te gebruiken,misschien als voorkeur baan. Dat men nu over uitkopen begint is een teken aan de wand voor de plannen met de aalsmeerbaan.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Gewoon VVD blijven stemmen mensen. Of die engerd van FvD of PVV. CDA lust er ook wel pap van, eigenlijk willen ze allemaal naar 750k vluchten per jaar., en dat is alleen nog schiphol. En D666 en CU gaan er ook lekker in mee zolang het pluche lokt.
Tuurlijk het is een politiek probleem, maar het is vooral de extreem slappe laffe kiezer in NL die dit mogelijk maakt,

Enige partij die objectief en eerlijk is over vliegen is de Partij voor de Dieren.
Groen sLinks is in Amsterdam aan de macht, zij maken zich drukker over boten asielzoekers in Amsterdam verwelkomen dan over Schiphol. En da terwijl men daar hoofdaandeelhouder is nota bene..

Geplaatst door M uit U

De kiezer boeit het niet, Peter. Die wil gewoon goedkoop naar Barcelona vliegen. En herrie? Ach, je moet niet zo zeuren. En dat klimaatprobleem, dat valt wel mee. Vroeger was het ook wel eens warm.

Kortom: er verandert niks.

Geplaatst door anoniem1

Dit bericht heb ik waarschijnlijk verkeerd begrepen. Het gaat denk ik maar om een heel klein aantal woningen,minder dan 100,vooral in de buitengebieden. Als het dan lang duurt voordat er gezamelijk iets afgesproken is dan is het ergens wel begrijpelijk dat gemeentes individueel iets gaan proberen te regelen. Het is toch beter dan niks of nog een x aantal jaren te moeten wachten.

Geplaatst door B. uit Heemskerk

Ik stem om deze reden ook Partij van de Dieren en daar heb ik totaal geen spijt van, als ik zie hoe mijn oude partij ervoor zocht dat ik niet meer kan slapen door die herrie.

Geplaatst door Sam uit Utrecht

Zorg er eerst eens voor dat er minder geluidsoverlast komt en minder uitstoot. Faseer oude kisten versneld uit en laat nieuwe zuinige stille modellen de boventoon voeren.
http://vliegtuigradar24.nl