Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gesprek met hoogleraar milieukunde Klaas van Egmond.

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1307 
|
 npostart.nl/nieuwsuur - 29-10-2019 
hv_vliegtuig_0296.jpeg

NPO - Nieuwsuur 29-10-2019.

Een gesprek over het Nederlandse milieubeleid met hoogleraar milieukunde en oud-directeur van het RIVM Klaas van Egmond. Volgens hem is Nederland veel te lang doorgegaan met halfslachtig klimaatbeleid. De politiek moet inzien dat we niet eindeloos kunnen groeien, zegt hij.

Het onderwerp (waaronder de luchtvaart), komt op 6'46"aan de orde.
Te zien via onderstaande link.....

Bekijk bericht op "npostart.nl/nieuwsuur - 29-10-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Goed stuk. Tussen de regels door kan je ook horen waar het probleem zit.
Op zich is de omwenteling goed te maken en hoeft de burger er niet heel erg veel van te merken maar.
"we kunnen minder van het ene doen maar ook meer van het andere" En laat het nu net "het ene" zijn dat heel veel invloed heeft op de politiek en niet "het andere"
De situatie is eigenlijk heel erg droevig,niet eens meer iets om je aan te ergeren. Het maakt vooral droevig,als je dan gaat kijken naar de toekomst die nog voor ons ligt. Want de trend is nog steeds heel sterk in dezelfde richting.

De kruik gaat net zolang te water tot ze barst en ook het hyper kapitalisme in haar huidige vorm zal ten onder gaan.
Je kan zelfs berekenen waneer het helemaal fout gaat met ons systeem als je de bevolkings pyramides van alle grote landen bekijkt en de ontwikkelingen in arbeids productiviteit. (feitelijk de enige 2 zaken die echt invloed hebben op de economie,alle problemen zijn te herleiden tot deze twee factoren)

2030 de eerste grote wereld crisis,dan kan china niet meer significant groeien want dan gaan er daar meer arbeiders uit het systeem dan dat er in gaan.
Dan mag india het stokje overnemen,ook daar kan je nu al precies zien waneer het op is als je de demografische ontwikkelingen bekijkt en je kan ook zien hoeveel ruimte er redelijkerwijze nog is op het gebied van productiviteit.
Als laatste afrika en dan is de koek wereldwijd op. Dan is er geen jonge nieuwe groep meer om de vergrijzing van alle vorige groepen op te vangen en dan stort het systeem volledig in.
We zijn niet bij machte te stoppen en de noodzakelijke omwentelingen door te voeren,we zijn er te dom en te egoistisch voor.


Geplaatst door anoniem1

Versneld stikstof advies voor de luchtvaart sector. Ze kunnen natuurlijk niet meer de luchtvaart agenda tot 2040 gaan maken zonder op zijn minst na te denken over de invloed die dit heeft op het gehele stikstof dosier vandaar de haast nu.
Het geeft weer enige hoop,misschien eindelijk wat hoger vliegen want alles boven de 900 telt niet mee.