Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Genoeg interesse luchtvaartmaatschappijen voor Lelystad Airport’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1488 
|
 De Stentor 
hvs_vueling_DSC_2542.jpg

LELYSTAD - Volgens Schiphol-topman Jos Nijhuis zijn er genoeg luchtvaartmaatschappijen die willen vliegen vanaf Lelystad Airport. Hij weet zelfs al welke.

Nog krap twee jaar en Lelystad Airport mag zich een vakantievliegveld noemen, maar geen luchtvaartmaatschappij heeft zich al verbonden aan het vliegveld. Sterker nog, menig topman heeft zich in interviews juist negatief uitgelaten over 'Lelystad'. Volgens president-directeur Jos Nijhuis van Schiphol, eigenaar van het vliegveld, is er geen reden tot ongerustheid. "Mijn zorg is niet of er geen luchtvaartmaatschappijen gaan vliegen vanaf Lelystad, maar hoe we alle maatschappijen gaan faciliteren. Hoe we voor een eerlijke verdeling zorgen." En de uitspraken van CEO's in interviews dan, zijn dat spelletjes? "Inderdaad", zegt Nijhuis. "Tegen mij zeggen ze: natuurlijk gaan we vliegen vanaf Lelystad." Nijhuis weet zelfs al om welke luchtvaartmaatschappijen vakantievluchten gaan uitvoeren vanuit de polder, zegt hij. "Ik kan het alleen nog niet zeggen."

Bekijk bericht op "De Stentor"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ruud

Alleen al Ryanair kan makkelijk de capaciteit van Lelystad vullen. Er is veel vraag naar low cost vluchten. Dus zowel groei op Lelystad als Schiphol, en dan nog is de capaciteit onvoldoende. En dan wil de sector de vraag verder stimuleren door de overheid (de belastingbetaler dus) te laten bijdragen aan de security kosten.