Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeenteraden vergaderen over Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 103 
|
 rtvseaport.nl - 19-06-2020 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

Op maandag 22 juni 2020 houdt regio Haarlem-IJmond-Alkmaar een – digitale – raadsbijeenkomst over het indienen van hun zienswijze op de concept Luchtvaartnota (d.d. 15 mei). Niet alleen deze regio, maar in veel groter verband, de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS), heeft namelijk het voornemen een zienswijze in te dienen tegen de Luchtvaartnota. Van de BRS maken maar liefst 56 gemeenten en 4 provincies onderdeel uit. Zij roepen gemeenteraden in hun regio op hierin samen op te trekken.

De bijeenkomst op 22 juni is opgebouwd uit drie onderdelen. Eerst wordt een toelichting gegeven op de gezamenlijke concept zienswijze van de BRS. Daarna volgen diverse presentaties over de concept Luchtvaartnota (hier) onder door Sebastian Dinjens (wethouder in Velsen) als vertegenwoordiger van IJmond-Alkmaar

De zienswijze periode duurt vrijdag 10 juli 2020 en stelt de BRS een (concept) zienswijze vast. Na de inbreng van alle gemeenteraden stelt zij haar zienswijze bij. De Provincie Noord-Holland stuurt de reactie namens de regio naar het ministerie van IenW. Eind 2020 wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Luchtvaartnota.

Deze informatieve raadsbijeenkomst is voor raadsleden. Andere belangstellenden kunnen de bijeenkomst wel live volgen, maar kunnen niet actief deelnemen of vragen stellen. De link om de bijeenkomst bij te wonen is hier.

Bekijk bericht op "rtvseaport.nl - 19-06-2020"

Reacties op dit bericht

Reageren?

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u akkoord met onze huisregels.