Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeenteraad buigt zich over de Kadernota (Heiloo-Schiphol)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1769 
|
 uitkijkpost.nl - 08-07-2019 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

GBH dient een motie in betreffende het standpunt van de gemeente Heiloo over Schiphol. De partij verzoekt het college zich actief op te stellen in het belang van de inwoners van Heiloo om verdere groei van vliegbewegingen en de daarmee gepaard gaande overlast van Schiphol tegen te gaan. Ook vraagt de partij om te bepleiten dat er in ieder geval tot minstens 2023 geen verdere groei van Schiphol plaatsvindt. En tevens te pleiten voor afschaffing van de nachtvluchten en het voorgaande uit te dragen in de ORS (Omgevingsraad Schiphol).

Wethouder Rob Opdam (VVD): "Wij stellen ons actief op. Inmiddels is bekend dat de regio goede zaken heeft gedaan, er zullen minder tot geen nachtvluchten meer plaatsvinden." Dat dit wel tot meer dagvluchten gaat leiden moet geaccepteerd worden volgens de wethouder. GBH stelt in de motie ook de gezondheid aan de kaak. Niet alleen de nachtvluchten (slaapverstorend) zijn nadelig voor de gezondheid maar ook de uitstoot van CO2 en de (ultra) fijnstof die allerlei gezondheidsklachten kunnen veroorzaken als astma, hart- en vaatziekten, hersenschade en (long)kanker.

Dat veel inwoners zich ernstig zorgen maken over de uitbreiding van Schiphol blijkt uit de regionale informatieavond op 12 juni in Castricum en de vele klachten bij het meldpunt.

Wethouder Opdam vindt dat de inwoners vliegverkeer moeten blijven accepteren. Arjen Vroegop (VVD) ziet geen normoverschrijding die een gevaar voor de volksgezondheid oplevert. "Bij westenwind hebben we ook last van fijnstof, namelijk zand." Ko Hemminga (PvdA) zou graag zien dat de vliegtuigen boven Heiloo hoger vliegen waardoor de geluidsoverlast minder is.

De motie wordt verworpen met daarbij gezegd dat het CDA een stemverklaring aflegde. Het CDA is tegen de motie maar wel wil wel graag zien dat het college zich actief opstelt in het belang van de inwoners van de gemeente Heiloo om verdere groei van vliegbewegingen en de daarmee gepaarde overlast van Schiphol tegen te gaan.


Het volledige artikel met meerdere onderwerpen kunt u lezen via onderstaande link............

Bekijk bericht op "uitkijkpost.nl - 08-07-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Dat is lekker zo'n VVD wethouder en VVD raadslid. Komt allemaal goed en we hebben goede zaken gedaan. Geen nachtvluchten meer in onze regio (?). Waarschijnlijk doelt hij op het voorstel van PvdA gedeputeerde Tekin (Namens provincie en omliggende gemeentes (?) rond Schiphol). Tussen 01:00 en 05:00 uur geen nachtvluchten meer en de vluchten die er waren en nog veel meer tussen 23:00 - 01.00 en 05:00 en 07:00 uur plempen,
Heerlijk zo'n gezonde nachtrust van 5 uur. Niet dus. Wat een idioterie! Onacceptabel. Echt, als dit doorgaat en volgens mij is Cor, je weet wel, er al dankbaar mee bezig, dan is er sprake van een debielen land Nederland.
In dat geval eis ik ten minste (en langer in verband met de kinderen) mijn nachtrust van 23:00 en 07:00 uur terug.

Geplaatst door Wim uit Castricum

De door mij genoemde "Cor" is geen schuilnaam, maar uiteraard het politiek toptalent van de VVD, Cora..............

Geplaatst door thijs uit Heiloo

wat een vreselijke paardenlul is die Rob Opdam zeg. Ik woon in Heiloo en kan niet wachten tot ik er weg ben, net als al die anderen die mij afgelopen tijd zijn voorgegaan. De overlast overdag is al niet meer uit gehouden, nog meer vliegtuigen is geen oplossing. Ik heb die overlast van Schiphol helemaal niet te accepteren, het is me opgedrongen en de passieve houding van de gemeente heeft het laten gebeuren, wie denken die wethouders wel niet die ze zijn, omdat zij van mening zijn dat het wel meevalt moeten wij dat ook vinden? Rot lekker op naar een andere gemeente joh, hier in Heiloo draag je niets meer bij.
Duidelijk dat hij VVD is, die denken alleen maar met hun portemonnee, welzijn van inwoners interesseert ze helemaal niets.

Geplaatst door sara

Arjen Vroegop (VVD) ziet geen normoverschrijding die een gevaar voor de volksgezondheid oplevert. "Bij westenwind hebben we ook last van fijnstof, namelijk zand'' De domheid van deze man. Schrijnend dit. Zand is geen fijnstof. Zand zijn deeltjes groter dan fijnstof. Daarna noemt met kleine deeltjes leem of klei en pas daarna zit je in de orde van grote van het fijnstof. Daarbij zand bestaat uit silica, gesteente mineralen en stukjes schelp of diatomeeën, niet uit toxische stoffen die vrij komen bij verbranding. Maar goed, van de VVD hoef je dus geen gedegen opleiding verwachten en zeker geen goede oplossingen voor problemen dat weten we nu wel.

Fijnstof kan wel voort komen uit de zee, minuscule deeltjes zout die vrij komen bij het verdampen van het zeewater. Deze deeltjes zijn helemaal niet schadelijk voor de gezondheid. Fijnstof dat vrijkomt bij verbranding is wel schadelijk voor de gezondheid (algemeen aanvaard; zoek actie pub med particulate matter-health 28061 publicaties) Fijnstof uit de liegtuigen is jaren lang onderschat. Waarom, Arjan Vroegop? Omdat je verschillende groottes hebt en het leek mee te vallen met het ''gewone fijnstof'' de maat 10 tot 2.5 miljoenste meter ( uiteindelijk valt ook dat niet mee, maar dat terzijde). Wat blijkt... deeltjes van tussen de 20 en 100 miljardste meter zijn enorm verhoogd en bevinden zich ook veel verder van een luchthaven dan je zou verwachten. En wat wil het nou?? Juist deze deeltjes kunnen doordringen in het lichaam en daar het risico op chronische ziekten zoals parkinson en dementie verhogen. Maar dat geeft niet, het maakt niet uit of je meer kans hebt op dementie want je wilt toch een keertje dood ( dat is ook een echte VVD uitspraak, ik ben ze aan het verzamelen). Alleen liever niet aan een mens onterende ziekte.

Geplaatst door Heilooer uit Heiloo

Zojuist een klacht ingediend bij de gemeente Heiloo over deze wethouder. Je hoort als gemeente je inwoners te beschermen zo ook tegen Rob Opdam en Arjen Vroegop.
Misschien handig voor iedere inwoner van Heiloo om dit te doen, kan heel simpel via de volgende website, even invullen en laten weten dat een wethouder er voor de bewoners is, niet voor zijn eigen agenda.

https://www.heiloo.nl/aanvragen-en-regelen/klachten-en-complimenten/Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Dus iedere gemeenten gaat voor zichzelf onderhandelen met Schiphol? Benschop krijgt de ingrediënten voor verdeel– en heerspolitiek in zijn schoot geworpen. Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn hebben in alle stilte al afspraken gemaakt over het verminderen van het vliegverkeer boven hun gemeente. Die vluchten moeten ergens anders overheen vliegen. Zet je maar vast schrap Noord Holland.

Dit kunstje heeft Schiphol 25 jaar geleden ook al geflikt. Het maakte toen geheime afspraken met Amsterdam. De rechter haalde daar een streep door, aldus het Parool

De bewoners in de Omgevingsraad Schiphol zijn woedend: “Benschop heeft helemaal geen recht om aparte afspraken te maken met gemeenten over hinderbeperking.” aldus een twitterbericht.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

De vergelijking tussen fijnstof en zand zoals gemaakt door wethouder Opdam getuigd van een ongelofelijke domheid. Het geeft ook aan dat hij zich nog nooit in de materie heeft verdiept. Dat is hij vanuit zijn rol verplicht en getuigd van intellectuele armoede. Helaas een veel voorkomend probleem, zeker in zijn Partij.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Getuigt ;o)

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Ik begin mij af te vragen of VVD-ers wel bij de soort homo sapiens horen. Blijkbaar is een deel van de homo sapiens geëvolueerd naar een inferieure nieuwe soort..
Wat een domme en ongevoelige uitlatingen! En die hoor je bij meer VVD-ers, zo is er een VVD minister die mensen die opkomen voor hun leefbaarheid activisten noemt.

Geplaatst door Sara

Ik heb het idee dat de VVD heel dogmatisch is geworden (misschien was het altijd wel al zo ). In mijn ervaring is het bijna een soort religieuze groepering. Zeker als het gaat over de luchtvaart. Soms is er een afvallige wethouder (Herbert Raat Amstelveen ) die tgv van slaap verstoring een klein beetje realiteits besef kreeg. Ik ze hebben meetings. .. en als je daar een klein stukje van ziet.... kan je geen onderscheid maken met een evangelische bijeenkomst. Ik denk dat hier de doctrines worden vast gelegd. Het is mij opgevallen dat de ideeën vrij univorm zijn. Bv milieu effecten tgv luchtvaart zijn er niet. Want "het milleu" is alleen maar een woord aangedragen door activistische groeperingen. Veiligheid kunnen ze nog wel zien als een concept. Hier speelt dan weer het idee dat de mens God is. Dus dat het mogelijk is om risico's tot nul te reduceren. Groei op is mogelijk want de talloze incidenten op schiphol die er nu zijn, leiden tot meer veiligheid in de toekomst. Onverwachte gebeurtenissen zullen niet voorkomen? Leren van het verleden bestaat niet in de VVD doctrine. Een andere, opmerkelijke, is een plotselinge sociale kant van de VVD. Deze kwam van onze Cora laatst: Het recht der hard werkende mensen op (goedkope) vakantie. Alsof dat wordt afgenomen bij geen groei schiphol. Ik hoor hem ook bij de andere mensen die deze doctrine volgen. Wanneer ik zeg dat de prijs van vliegen omhoog moet. Is er de univorme zorg dat vliegen dat zo duur wordt dat de gewone man het dan niet meer betalen kan(wat een vreselijke asociale gedachte dat niet iedereen zes keer per jaar in een vliegtuig moet stappen ). Dat dat ongelijkheid betekent... nieuwe vorm van filantropie? De zand is fijnstof drogreden past mooi vind ik. .. net zoals er mogen tijdelijke woningen in de omgeving van Kronenburg (stuk Amstelveen onder een aanvliegroute ) Studenten flats en hotels want dan heb je minder risico op een ongeluk. Als je het bekijkt vanuit het individu dat zichtoevallig op die plaats bevind. Dus het is veilig.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

U weet nu waarop u niet meer moet stemmen bij de volgende verkiezingen. Onthoud het en geef het door, veeg deze lieden van de kaart!

Geplaatst door kaan.wim

@ thijs , @ Heilooer ,
Ik woon ook in Heiloo en heb Rob Opdam hierover gesproken . Hij is Apetrots dat hij sinds kort mag meepraten in de ORS., Heiloo bevindt zich sinds kort binnen de 58 dB(A) contouren en daar is de man best blij mee !. Het is triest dat dit soort mensen Wethouder kunnen worden. Maar het is ook triest te constateren dat er in Heiloo maar 90 mensen wonen die af en toe een klacht melden bij BAS. Dat betekend dat 20000 mensen het al als normaal beschouwen. Terwijl Heiloo en Limmen veel meer landingen over ons heen krijgen als Castricum. En bij Noorderwind krijgen wij ook de stijgers na 22.30 uur , de hele nacht door !.
Wat een klotezooi , en niemand dat wat !.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

58 Lden moet 48 Lden zijn, neem ik aan

Geplaatst door kaan.wim

Nee , hij zei echt 58 Lden ! . Maar ik had juist een afspraak met Rod Opdam en een medewerker van Omgevingsdienst IJmond om de vlieghinder te bespreken . En om de Gemeente te stimuleren daar iets aan te doen !. En zie het resultaat ! . Ik begreep zijn opmerking over die 58Lden toch al niet , want volgens mij vallen wij nog buiten de contouren !. En daar mag alles heb ik inmiddels begrepen !. het is onbegrijpelijk omdat hij zelf ook in Heiloo woont !!!!!!Geplaatst door Thijs uit Heiloo

@kaan.Wim:

Ik heb Rob Opdam ongeveer drie jaar geleden gesproken over de overlast van Schiphol, ik werd door hem uitgenodigd, Gerwin Twint zat hier bij.
Groots zat hij vanuit zijn directeursstoel te verkondigen dat de gemeente zich meer wil inzetten tegen de overlast en dat hij plannen had om gehinderden te gaan spreken met de media erbij. Was achteraf allemaal gebakken lucht, na enkele keren navragen wanneer deze acties zou starten zelfs geen reactie meer van hem.
Hij is gewoon een grote VVD blaaskaak zoals ze dat allemaal zijn.

Een jaar later woonde ik een raadsvergadering bij, een van de agendapunten was dat de gemeente meer naar de inwoners moet luisteren en vaker het dialoog moet aangaan. Nu, twee jaar later is daar nog steeds niets van te merken en doen ze nog steeds wat ze zelf goeddunkt achter gesloten deuren. Ik ben klaar met deze gemeente en ga op korte termijn verhuizen. Net als inmiddels al aardig wat mensen mij zijn voorgedaan met de zelfde reden. Vroeger was Heiloo een mooi rustig en groen dorp, nu is het een volgebouwde bende met alleen maar overlast, en de gemeente laat het toe.

Geplaatst door Kaan.wim uit Heiloo

@Thijs,
Ik ben ook boos maar dacht echt niet dat Rob Opdam hier iets aan zou kunnen veranderen. Ik zie persoonlijk de arrogante LVLN als grootste veroorzaker van de ellende in Nederland. Als zelfstandig orgaan kunnen ze doen wat ze willen , alles onder de noemer veiligheid. Afwijken van route,s , hoogte,s etc. Alles kan en mag als het maar veilig is. Wat mij betreft mag daar een bom op. Wat een arrogante klootzakken!. Ik wil vaak niet eens meer naar huis, zo erg vindt ik het al. En ja verhuizen ! Maar waar naar toe!. Ik wens je sterkte!