Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeenten rond Eindhoven Airport: geen vluchten na 23.00 uur

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1282 
|
 Eindhovens Dagblad 
Gemeenten rond Eindhoven Airport: geen vluchten na 23.00 uur

Geplaatst op 24 juni 2015
Menno Boon

EERSEL/EINDHOVEN - Gemeenten rond Eindhoven Airport, met uitzondering van Eindhoven, willen dat er na elf uur 's avonds geen enkel civiel vliegtuig nog landt of vertrekt vanaf dit vliegveld. Ook zijn vluchten in de weekends vóór 8.00 uur taboe.

Gezamenlijke motie

In een gezamenlijke motie, die dinsdagavond door de raden van Eersel en Veldhoven werd aangenomen en binnenkort wordt aangeboden aan de Alderstafel, verzetten de gemeenten zich tegen een 'substantiële verdere toename van het aantal omwonenden dat ernstige hinder ervaart'. De motie gaat heel wat verder dan de huidige situatie, waarin vier landingen tussen 23.00 en 00.00 uur voor toestellen van de homecarriers Transavia en Ryanair zijn toegestaan. Ook wordt sinds begin dit jaar in het weekend al vanaf 7.00 uur gevlogen. Volgens de motie moet de groei zich de komende jaren in een lager tempo ontwikkelen dan in de afgelopen vijf jaar.

Veel geluidshinder in Wintelre

Veel kritiek is er in Eersel op de vorig jaar van kracht geworden vertrekroute 1B, die de bewoners van Wintelre belast met veel geluidhinder. In de motie wordt ervoor gepleit om met de zuiderburen te gaan praten om rechtstreekse vertrekroutes door het Belgisch luchtruim mogelijk te maken. Ook in Eindhoven was de groeiende luchthaven onderwerp van gesprek, tijdens de commissie Economie en Mobiliteit.

Bekijk bericht op "Eindhovens Dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Eindhoven-airport is van de Schiphol-group.
De Schiphol-group heeft een groot belang in de politieke arena in BV. Nederland.
Daar de politieke arena in BV. Nederland slechts bestaat uit aandeelhouders in de Schiphol-group, acht ik de kans zeer klein dat de omliggende gemeenten het voor elkaar krijgen dat er niet meer wordt gevlogen na 23H00.

Het enige dat de politiek interesseert is het afromen van de winst die, zo zij beweren, wordt gegenereerd door de luchtvaartsector.
De belasting betalende en naar rust snakkende inwoners kunnen in BV. Nederland barsten!

Schiphol is ook zo´n ongelofelijke arrogante luchthaven die letterlijk schijt heeft aan de omwonenden. Zij kan zich het asociale gedrag permitteren, omdat de politieke aandeelhouders het voor het zeggen hebben in BV. Nederland.

Bedenk dat al een aanzienlijk oppervlak van BV. Nederland bijna continue aan extreme geluidshinder en vervuiling bloot staat. Daar komt binnen afzienbare tijd ook de omgeving van Lelystad nog bij!
Schiphol-airport --- Rotterdam-airport --- Eindhoven-airport en straks Lelystad-airport.
Allemaal van de Schiphol-group / BV. Nederland.
De prijs is veel te hoog die de inwoners moeten slikken, exorbitante herrie en vervuiling en de kans dat er (weer) een toestel op een woonwijk neerstort is groter dan dat je de Staatsloterij wint........
Hoelang pikken de inwoners dit nog?