Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeente Nieuwkoop ondersteunt handhavingsverzoek MOB

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1335 
|
 schipholwatch.nl - 11-11-2019 
tb_leefomgeving_castricum_Kerkedijk.jpg

De burgemeester en wethouders van de Gemeente Nieuwkoop hebben zich officieel aangesloten bij het handhavingsverzoek van Mobilisation (MOB) om Schiphol te houden aan zijn vergunning inzake de Wet natuurbescherming.

Het zou andere gemeenten sieren om ook op deze manier voor de belangen van hun inwoners en natuurgebieden op te komen.

Stil rond andere gemeenten
Bij SchipholWatch is tot op heden niets bekend van andere gemeenten die zich hebben geschaard achter het verzoek. Terwijl inwoners van gemeenten als Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Zaandam, Amsterdam en Haarlemmermeer (om maar wat te noemen) allemaal te maken hebben met de maandelijks groeiende vliegoverlast en de natuurgebieden volop lijden onder de stikstofvervuiling van Schiphol.

Nieuwkoop heeft dit al op 3 oktober jongstleden kenbaar gemaakt in een brief aan de verantwoordelijke ministeries van LNV en I&W, plus aan de Omgevingsdienst van het Noordzeekanaalgebied.

Onder meer blijkt Nieuwkoop grote problemen te hebben met de instandhouding van het Natura 2000-gebieden de Nieuwkoopse Plassen en De Haeck.

‘Onaanvaardbaar
“In het licht van onze enorme inzet om dit natuurgebied in stand te houden, is het onaanvaardbaar dat een bedrijf als Schiphol de implicaties van de natuurwetgeving negeert en rounduit schokkend dat onze rijksoverheid dit laat gebeuren”, schrijft burgemeester Buijserd.

“We onderschrijven daarom het verzoek tot handhaving van MOB, die u heeft gevraagd om het aantal vliegbewegingen te beperken tot 400.000 per jaar, conform de in het verzoek genoemde referentiedatum van 7 december 2004, volgend uit de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019.”

De brief van Nieuwkoop kan één op één worden gebruikt door andere gemeenten om zelf een verzoek tot handhaving in te dienen. Slechts het betreffende natuurgebied hoeft hiervoor te worden aangepast.

Download hier de brief van de Gemeente Nieuwkoop

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 11-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De link naar dit artikel en de link naar de brief van de gemeente Nieuwkoop aan de Groen Links fractie in Castricum gestuurd met de opmerking "ook iets voor Castricum en/of de BUCH?".
We zullen zien...