Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeente maakt filmpje over overlast die inwoners ervaren van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 641 
|
 witteweekbladaalsmeer.nl - 12-11-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

AALSMEER - De gemeente Aalsmeer heeft een filmpje laten maken over de overlast die inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart ervaren van luchthaven Schiphol. In het filmpje, dat is gemaakt op initiatief van de gemeenteraad, komen een aantal inwoners aan het woord over de overlast

De partijen in de gemeenteraad van Aalsmeer zijn unaniem in hun strijd tegen luchthaven Schiphol. Volgens de raad is de grens van het toelaatbare inmiddels bereikt, en kan van de door het Rijk voorgestelde groei van 500.000 naar 540.000 vliegbewegingen al helemaal geen sprake zijn. Een geluid dat op bijval kan rekenen onder veel inwoners, al kan de vraag gesteld worden of hiermee ook de meerderheid van de inwoners van de gemeente gehoord wordt.

Benadrukken
Hoe dan ook, de gemeente heeft besloten het geluid nog eens extra te benadrukken met beeld. Op initiatief van de gemeenteraad is een filmpje gemaakt, waarin inwoners van de gemeente aan het woord komen. Zij spreken van stress, een onzekere toekomst en glazen die rammelen in de kast als vrachtvliegtuigen overvliegen. De beelden gaan vergezeld van het geluid van passerende vliegtuigen.

Het filmpje werd maandag getoond tijdens het bezoek van Tweede Kamerleden aan de gemeente. Wil je het filmpje bekijken? Dat kan hier.

Bekijk bericht op "witteweekbladaalsmeer.nl - 12-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

De gemeente Amsterdam wil minder vluchten, de gemeente Nieuwkoop steunt handhavingsverzoek MOB, coalitieakkoord Zaanstad: minder Schiphol, dit filmpje van de gemeente Aalsmeer. Ook de gemeenten Uithoorn, Amstelveen etc. zijn tegen groei Schiphol. Let wel, gemeenten! bestuurders! Geen belangengroepen van omwonenden (of activisten, zoals Cora van Nieuwenhuizen ze geringschattend noemt). Wanneer gaat het tot die botte koppen van de VVD-ers in Den Haag doordringen dat er iets goed mis is in de regio rond Schiphol???

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Reken niet op de VVD, FvD, PVV en dergelijken. Als u bedenkt, dat zelfs iets simpels en noodzakelijks als teruggaan naar 100 km/u op snelwegen al met tegenzin wordt gedaan, dan zal u duidelijk zijn dat men Schiphol niet zal aanpakken en Lelystad zal doordrukken. Want stel je voor: de vrijheid van mensen om te vliegen zou worden aangetast! Laat een ander maar opdraaien voor herstel van schade door overstromingen, bosbranden, en voor de kosten van het verhogen van dijken.