Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeente Eindhoven geeft Airport ruim baan

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1424 
|
 ED.nl 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02112.JPG

EINDHOVEN - Eindhoven Airport mag van de Eindhovense gemeenteraad de komende jaren stevig doorgroeien. Anders dan gemeenten 'onder de rook' van het vliegveld wil Eindhoven de luchthaven nauwelijks of geen beperkingen opleggen in de late avonduren of in het weekend. Het aantal landingen in het laatste uur van de dag is in een dinsdag in meerderheid aangenomen motie niet gemaximeerd.

Nu nog zijn vier laatkomers van Ryanair en Transavia toegestaan. In de motie staat dat de businesscases van Eindhoven Airport én van deze homecarriers doorslaggevend zijn bij het aantal toe te stane late landingen. Daarbij moet wel sprake zijn van een 'evenwicht tussen overlast en businesscases'.

Schreurs wil invoering 'klimboeteregeling'Wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) wil aan de Alderstafel de invoering van een 'klimboeteregeling' in het laatste uur bepleiten. In die regeling, die van kracht zou moeten worden vanaf 23.30 uur, loopt de hoogte van de boete op naarmate een toestel later binnenkomt.

Bekijk bericht op "ED.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Nogal ironisch , die toename van hinder in de late uren te Eindhoven. Onze oud PvdA woordvoerder Schiphol , die zich substantieel roerde tbv de Omwonenden van Schiphol , nu dus burgemeester daar . Al is het natuurlijk vooral zijn gem. Raad, die de besluiten neemt.

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

Gemeente Eindhoven als aandeelhouder voor 24,5% van Eindhoven Airport was deze "uitslag" bij voorbaat bekend. Een andere keuze zou voor gemeente Eindhoven dan ook een financiële strop kunne zijn. Het benoemen dat er een balans dient te zijn tussen de dimensies 1e Profit, 10e Planet en 100e People staat bij gemeente Eindhoven dan ook letterlijk in deze volgorde. De omliggende gemeenten die de meeste hinder hebben van het vliegveld in de Metropool Regio Eindhoven zijn voor gemeente Eindhoven van ondergeschikt belang. Toch jammer.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

# Dus heer Henk Bartels : Frapper, Frapper toujours ! Grote groet, Jan Griese