Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluidsoverlast vliegbasis Gilze-Rijen: staatssecretaris van Defensie Visser spreekt omwonenden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 310 
|
 bd.nl - 10-02-2020 
Defensie_nh90-helikopter-boven-kustgebied.jpg

Door Henk van Ingen

RIJEN - Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie gaat 12 februari in gesprek met omwonenden van vliegbasis Gilze-Rijen. Het bezoek volgt op de grote onrust die eind vorig jaar is ontstaan in de gemeente over het luchthavenbesluit voor de militaire luchthaven.

Visser maakt een bustoer rond Gilze-Rijen en legt huisbezoeken af in Rijen, Hulten, Gilze en Molenschot. Ook bekijkt ze het geluidmeetnet dat eind vorig jaar in bedrijf is gesteld. Daarmee wordt de geluidsoverlast rond de luchthaven gemeten.

Na de busrit is er een gesprek met een groep omwonenden over de zorgen die leven over het luchthavenbesluit. Ondanks dat het college van B en W, de voltallige gemeenteraad en omwonenden grote zorgen hebben over de geluidscirkel die nu rondom de vliegbasis is getekend, heeft Defensie daar vorig jaar niet of nauwelijks iets mee gedaan.

Woningstop
Als alles blijft zoals het ministerie het nu graag wil, kan er in Molenschot en Hulten geen woning meer verrijzen en komt er ook een woningstop op andere delen van de gemeente. Bovendien wil de basis vaker vliegen en ook na 23.00 uur 's avonds op pad.

Wethouder Sandra Diepstraten van de gemeente Gilze en Rijen is blij met het bezoek van de staatssecretaris. ,,Het is goed te zien dat de staatssecretaris de tijd neemt om ter plekke polshoogte te nemen en met omwonenden in gesprek gaat. Met medewerking van omwonenden en de vliegbasis zorgen we ervoor dat de staatssecretaris een goed beeld. Laat dit de start zijn van een oprechte dialoog over het nieuwe luchthavenbesluit.”

Bekijk bericht op "bd.nl - 10-02-2020"

Reacties op dit bericht