Geluidhinder luchthavens met M.E.R. ernstig onderschat.
|
| | Tijdschift Milieu 1-2019

In m.e.r.-onderzoek naar de geluidhinder van luchthavens wordt geen rekening gehouden met meetgegevens en hinderbeleving. Een gemis met flinke gevolgen. De hinderoverlast en slaapverstoring blijken namelijk flink groter op ruime
afstand van start- en landingsbanen, ook buiten de wettelijke geluidbelastingcontouren.
Lees hier het artikel.
Geplaatst door Marc uit Almere
"De hinderoverlast en slaapverstoring blijken flink groter op ruime afstand van start- en landingsbanen, ook buiten de wettelijke geluidbelastingcontouren."
Eindelijk wordt hier nu aandacht aan besteed! Wij wonen in Almere buiten oost tegen de rand van de oostvaardersplassen, zo'n 50km van Schiphol en worden dagelijkse met gemak 200 keer ernstig gehinderd waarbij men op lage hoogtes van 1000 tot amper 2000m overvliegt. Bizar! Hoezo vallen wij buiten de geluidscontouren? Met gemak meet ik 65 a 70db geluidshinder!!! Dagen waarbij men af en aan overvliegt zonder periodes van stiltes tussendoor. Door grote drukte op de luchthaven moet men laag aanvliegen om onder het stijgende luchtverkeer door te vliegen. Hoezo is er nog ruimte voor groei? En in de nacht komen die grote jongens rond 4 en 5 uur over denderen. Wordt het niet eens tijd dat de geluidscontouren worden vergroot en er serieus wordt gehandhaafd?!? Een stok achter de deur voor de luchtvaartmaatschappijen zou ik zeggen.
Op mooie dagen ga ik graag naar de Oostvaardersplassen om vogels te spotten maar met regelmaat ben ik er snel weer vertrokken, want vogels spotten verandert ineens in vliegtuigen spotten. Dit laat duidelijk zien dat de luchtvaart als een stel pubers de grenzen opzoekt zonder de consequenties te overzien.