Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen vliegherrie door Lelystad in Castricum

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1037 
|
 noordhollandsdagblad.nl/ 
tb_leefomgeving_castricum_Breedeweg.jpg

Door Koen van Eijk

CASTRICUM - Het college van B&W van Castricum verwacht geen extra vliegtuiglawaai door de opening van vliegveld Lelystad.

Dat is het antwoord van het college op vragen van de PvdA. Volgens PvdA-fractievoorzitter Dave van Ooijen bestaat de kans dat extra vliegtuigen vanuit de Noordzee over Heiloo, Limmen, Castricum, Uitgeest en Krommenie-Assendelft zullen vliegen richting Lelystad.

Maar volgens het college landen de meeste vliegtuigen boven Castricum en omgeving op de Polderbaan. En die kan nu niet meer vliegverkeer verwerken.

’De aanname dat ingebruikname van vliegveld Lelystad leidt tot meer geluidshinder in onze gemeente achten wij daarom ongegrond’, aldus het college, dat navraag heeft gedaan bij de Luchtverkeersleiding Nederland.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl/"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anoniem

Waar is de bereidheid van de gemeente Castricum om de huidige overlast aan te vechten? En noteer de uitspraken van de gemeente, één jokverhaal dat weet je nu al. Ik ben bij de avond geweest - toen net het besluit was gekomen dat ALLE vluchtverkeer 's nachts over Castricum wordt gestuurd. Hoorn blij, wij in zak en as. Er zou een spoedige oplossing komen. De spoedige oplossing is jaren uitgesteld. De geluidsnorm voor de nieuwbouwhuizen in het duingebied in Bakkum opgeschroefd. Geen haan die er naar kraait. De helft (in de praktijk helemaal) van het stiltegebied in de duinen opgeheven. Gemeenten zijn buiten spel gezet, bovenstaand is daarom alleen al een onzin artikel.

Geplaatst door annoniem uit heiloo

nee natuurlijk wordt het niet drukker, dat kan ook niet. Het is hier vol, waar moeten die extra vliegtuigen vliegen dan, er is geen ruimte voor!

je krijgt ook geen twee liter melk in een pak van een liter...

maar goed, daar vinden ze bij schiphol vast wel weer een oplossing voor, parallel vliegen of zo, de een buigt af naar de polderbaan en de ander naar lelystad.
Maar ja, als ze dat nu al bekend maken dan krijgen ze daar weer weerstand tegen, handiger is om tegen de tijd dat dat eenmaal gebeurt te roepen dat het een tijdelijke oplossing is die zo snel mogelijk wordt aangepast. Net als die nachtvluchten...

Geplaatst door Gerard

Bewezen is dat LVNL liegt dat het barst als het ze uitkomt.
Natuurlijk krijgen we hier overlast van het lelystadverkeer. Ons verkeer vliegt op 600-900 meter, dat van Lelystad komt iets hoger op 1200-1500 meter over onze regio. En dat HOOR je!!