Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen vermindering nachtvluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 937 
|
 noordhollandsdagblad - 22-03-18 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02122.JPG

Door Frans van den Berg

Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt niet verder verlaagd. Dat heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhoven donderdag in de Tweede Kamer gezegd.

Verschillende linkse Kamerfracties, de gemeenten in de regio Holland Rijnland, in de IJmond en bewonersdelegaties maken zich al langer boos over het feit dat het aantal nachtvluchten niet wordt teruggebracht tot 29.000 per jaar. De minister wil alleen wettelijk vastleggen dat het er maximaal 32.000 mogen zijn.

„De laatste jaren lag dat aantal veel hoger, dus met deze grens kunnen we eindelijk handhavend optreden”, benadrukte de minister.

Zij wil de komende maanden eerst het advies van de Omgevingsraad Schiphol afwachten. Daar zijn de meningen sterk verdeeld. De bewoners houden vast aan 29.000 omdat het niet gelukt is het aantal stille glijvluchten op te voeren. Maar volgens de sector worden die glijvluchten elders op de dag wel vaker uitgevoerd.

De minister weigert verder om een grens te stellen aan het aantal zaken- en helikoptervluchten. Die veroorzaken immers ook herrie, maar tellen niet mee bij de bepaling van het aantal vluchten op Schiphol (maximaal 500.000). „Ik wil geen grens op het aantal vluchten met de politiehelikopters, want dat beperkt hun inzet. Wat de zakenvluchten betreft: die kunnen niet onbelemmerd groeien omdat ze wel meetellen in de berekeningen van de geluidsoverlast van Schiphol.”

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad - 22-03-18"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Aldus heeft u, beste mevrouw Nieuwenhoven, het vertrouwen van de omwonenden definitief hebt verspeeld.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.
Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

„De laatste jaren lag dat aantal veel hoger, dus met deze grens kunnen we eindelijk handhavend optreden”, benadrukte de minister.

Vermoedelijk onder druk van de Schiphol-maffia wordt dit aantal, dat natuurlijk illegaal tot stand is gekomen. tot norm verheven.
Dus slecht gedrag wordt beloond in Nederland, of moet ik zeggen: Schiphol-land?

Ook geen vertrouwen meer hebbende in deze minister, kunnen ze in politiek Den Haag, mijn rug op en mijn buik af.

Geplaatst door Bas van den Born uit Wijk aan Zee

In de nacht zou alleen de CDA nadering mogen worden uitgevoerd. Elke andere methode is iets van de vorige eeuw. Dus niet van deze tijd.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Deze VVD Minister deugt dus ook niet ! Wat komt er zo met de nieuwe MER nog meer over ons heen ? We pikken dit NIET meer ! Grote acties met ALLE MILIEU PARTIJEN< Bewoners Regio Schiphol, en Bewoners Regio OverIJssel en Veluwe ! WE Willen GEEN Herrie MEER ! Geen Ultra Fijnstof , GEEN CO-2 uitstoot en GEEN ONVEILIGE TOESTANDEN MEER meer !