Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geen toename herrie door meer nachtvluchten

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1750 
|
 NHD 
Geen toename herrie door meer nachtvluchten

Er mogen dan straks elke nacht niet 39, maar 69 vliegtuigen recht boven Castricum vliegen, dat zal echter niet tot gevolg hebben dat de Castricummers vaker wakker liggen van vliegherrie. Dat vermoedt althans voorzitter Erwin von der Meer van het Platform Vlieghinder Regio Castricum. De PVRC voorzitter zegt aanvankelijk erg te zijn geschrokken van de aankondiging van Luchtverkeersleiding Nederland dat alle nachtvluchten bij zuidelijke wind voortaan over Castricum komen. De oostelijke aanvliegroute, goed voor zo’n 35 procent
van het nachtelijke vliegverkeer, wordt om veiligheidsredenen een jaar gesloten. Alle vliegtuigen uit het oosten moeten straks via een bocht ook vanaf de Noordzee, en over Castricum en Limmen, op de Polderbaan aanvliegen.

,,Maar wat niet verandert, is het zogeheten CDAvliegen'', zegt Von der Meer, die hierover persoonlijk opheldering heeft gevraagd bij de luchtverkeersleiding. ,,Dat betekent dat deze stille glijvluchten ’s nachts nog altijd doorgaan. De vliegtuigen zijn daardoor bijna niet te horen. En of je nu 39 of 69 vliegtuigen hebt die je bijna niet hoort, dat maakt volgens mij weinig uit.’’ Von der Meer vraagt zich wel af waarom de luchtverkeersleiding de nachtelijke procedure niet ook overdag in werking stelt. ,,Want als er ’s nachts een veiligheidsprobleem is met die oostelijke route, zou die er overdag in sterkere mate moeten zijn.’’

Bekijk bericht op "NHD"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anton uit Castricum

"vliegtuigen die je bijna niet hoort" Wat een kletskoek, meneer van der Meer! Ik nodig je van harte uit een keer te komen proefslapen in Noord End/Castricum. Lekker in de zomer slapen met de ramen dicht, omdat je anders steeds wakker wordt van vliegtuigen, die de hele nacht door (heel laag1) door recht over je dak vliegen. Mede door dat absurd lage vliegen (ook in de nacht!) is het geluid heel goed te horen, ook met de ramen dicht!
U zou toch beter moeten weten, na al die jaren .....................

Geplaatst door bobshop uit castricum

Heer von der Meer, uw reactie is wel erg kort door de bocht. Zeker gezien uw "ervaringen". Ben het geheel met 'Anton' eens. Woon in de 'bomenbuurt'. Alle nachtvluchten komen daar precies over. Het volk wordt wederom een loer gedraaid.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Een slimme, maar tevens doorzichtige poging door het NHD om de publieke opinie te bespelen.

Je voert een "voorzitter" van PVRC op die alle problemen glashard ontkent en een verdubbeling van nachtvluchten goedpraat.

Dat het in werkelijkheid om de voorzitter gaat van een vooral in de Metropoolregio (en niet de BUCH regio!) actieve club, wordt niet vermeld! Het PVRC heeft sinds nov. 2014 een andere voorzitter!

Overigens lijkt het erop dat het NHD al enige jaren "sponsored content" ofwel door een belangengroep gefinancierde dubbelpagina's ten faveure de EU Deltametropool / MRA e.a. publiceert om het gedachtegoed achter het Schiphol Meganetwerk te promoten..............

Oppassen dus met deze wijze van journalistiek bedrijven.

Geplaatst door gerard

Wat een onzin, dit is wel een erg kort door de bocht alleluja stelling... Vanaf 4 uur in de nacht, als het drukker wordt, en een kist toch de eigen snelheid moet afstemmen op zijn voorligger (en/of achterligger?) wordt al niet meer geluidsarm CDA-gevlogen zoals dat in het holst van de nacht nog wel gebeurt. Vanaf 4 uur vliegt men kennelijk een luidruchtiger CDA-variant. Daar wordt je in Noord-end echt wel wakker van. Ik ben bang dat het straks wegens drukte ook niet meer lukt om in het holst van de nacht optimaal geluidsarm te naderen. En wat, als het na 4 uur in de nacht nu nog drukker wordt dan nu? Dan nadert men nog luidruchtiger, want men moet meer bijregelen om in de pas te blijven met voorganger en achterligger. Of, laten we hopen dat het niet zover komt, men nadert dan noodgedwongen alsnog op de manier zoals dat nu overdag gebeurt, op 600 meter hoogte en met een pestherrie. Dat wordt nu nog niet verteld, maar kan ons te wachten staan. En men komt er ook dan weer mee weg. Met kleine stapjes, onder de mom van veiligheid of overmacht, komt de sector altijd waar ze wil.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Dat de lokale politiek grip probeert te krijgen op wat ons hier in de BUCH regio overkomt blijkt uit een rapportage en raadsvoorstel omtrent de controle op de z.g. "verzelfstandigde bestuur- en uitvoering- organisaties" als: LVLN, ORS, RUD/Milieudienst, Veiligheidsregio, RAUM en zo verder. Dit mag een zeer belangrijke ontwikkeling worden genoemd!

In de gemeente Uitgeest komt dit in de raadsvergadering van do. 28 mei a.s. aan de orde en het is te hopen dat de Raad aldaar op EXTRA controle aandringt.

Nog belangrijker is dat sinds enige tijd de BUCH gemeenten samenwerken bij het versterken van de positie van ons openbaar bestuur tegenover het door de Schiphol Group opgebouwde machtsmonopolie met bijbehorend meganetwerk o.l.v. de Vereniging EU-Deltametropool.