Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Geen opening Lelystad Airport in april 2020’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 652 
|
 De Gelderlander 
lelystad_ap_vlag_hvs.jpg

Opening van Lelystad Airport in april 2020 komt verder onder druk te staan nu een belangrijk debat in de Tweede Kamer over het nieuwe vakantievliegveld is uitgesteld tot 11 september. Daardoor blijft de toekomst van de polderluchthaven voorlopig ongewis. Omdat de Europese Commissie nog geen duidelijkheid heeft gegeven over de verkeersverdelingsregel (vvr) is het debat verschoven. Met de vvr wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de verdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad regelen. Aanvankelijk was de verwachting dat Brussel eind mei helderheid zou scheppen. De Kamer zou zich dan nog voor het reces over de opening van Lelystad Airport buigen. Nu antwoord vanuit Brussel op zich laat wachten, is het Kamerdebat over de zomer getild.

Airlines


Daarmee wordt het bijna onmogelijk voor de vakantieluchthaven om in april 2020 open te gaan. Airlines beginnen ruim op tijd met het plannen van hun vluchten voor het zomerseizoen van volgend jaar.

GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger denkt dat de geplande opening volgend voorjaar niet door zal gaan. ‘Pas in september praat de Kamer verder over Lelystad Airport’, twittert ze. ‘Tot die tijd geen besluiten. En dus ook zeker geen ticketverkoop. Dit betekent - als de planning van de luchtvaartmaatschappijen klopt - onvermijdelijk geen opening in april 2020.’

Bekijk bericht op "De Gelderlander"

Reacties op dit bericht