Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Gedeputeerde Tekin wil nachtvluchten niet spreiden

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 894 
|
 Haarlems Dagblad 
gh_aktie_DSCN2545.JPG


De Luchtverkeersleiding Nederland moet afzien van plannen om de Polderbaan op Schiphol ’s nachts weer vanuit de oostelijke route aan te vliegen. Dat vindt gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland, tevens voorzitter van de Bestuurlijke Regie Schiphol.


Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wil de staatssecretaris van infrastructuur en milieu vragen om aanpassing van het Luchthavenverkeersbesluit. Dit om alternatieve nachtnaderingen op de Polderbaan mogelijk te maken.

Sinds 2015 wordt Schiphol ’s nachts alleen nog aangevlogen via het westen van de provincie, over IJmuiden, Castricum en Heiloo. In principe gebeurt dit via de stillere glijvluchtnaderingen. Hierbij duurt de landing langer en hoeven piloten minder vaak extra gas te geven. Maar LVNL wil een andere maatregel die tot 2021 moet duren.

LVNL wil namelijk dat er ’s nachts ook weer vliegtuigen vanuit de oostelijke richting de Polderbaan kunnen aanvliegen. Daarnaast worden de verplicht voorgeschreven glijvluchtnaderingen vervangen door een inspanningsverplichting voor de vlieger.

Onwenselijk

Dat betekent volgens Tekin dat straks delen van het noordelijk deel van Noord-Holland geconfronteerd worden met nachtelijk geluidsoverlast van landende vliegtuigen. Weliswaar zouden de gebieden aan de westkant minder overvlogen worden, maar Tekin vindt het onwenselijk dat bewoners in bijvoorbeeld Graft-De Rijp opnieuw worden geconfronteerd met nachtelijk geluidsoverlast.

Volgens LVNL zouden de voorgestelde maatregelen per saldo zorgen voor hindervermindering ten opzichte van de huidige situatie. Maar Tekin stelt dat dit alleen wordt gehaald als op minimaal 85 procent van de vluchten de glijvluchtnadering wordt gerealiseerd.

,,Omdat er slechts sprake is van een inspanningsverplichting - en niet zoals nu - een resultaatsverplichting, bestaat hiervoor echter geen garantie’, laat de gedeputeerde weten in een brief die aan LVNL is gestuurd. ’In elk geval leidt het tot verplaatsing van overlast. Het gaat weliswaar om kleine aantallen, maar zoals bekend is slaapverstoring een ernstige vorm van overlast.’

Tekin vindt het ook niet gepast dat LVNL de Omgevingsraad passeert en dringt er bij LVNL op aan dat het plan niet doorgaat.

Bekijk bericht op "Haarlems Dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

wanneer is het nou eens een keer genoeg? Er is helemaal geen sprake van hinderbeperking, het is alleen maar meer geworden.

Geplaatst door anoniem

In Castricum kregen we van de ene op de andere dag ook het verkeer vanuit het oosten over ons heen. Binnen een jaar zou een oplossing worden gezocht, toen werd dat jaar uitgesteld. EEN OPLOSSING IS ONS TOEGEZEGD!

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tamelijk vreemde move van Adnan Tekin.

* Dat betekent volgens Tekin dat straks delen van het noordelijk deel van Noord-Holland geconfronteerd worden met nachtelijk geluidsoverlast van landende vliegtuigen. Weliswaar zouden de gebieden aan de westkant minder overvlogen worden, maar Tekin vindt het onwenselijk dat bewoners in bijvoorbeeld Graft-De Rijp opnieuw worden geconfronteerd met nachtelijk geluidsoverlast. *

En het westelijke deel van datzelfde Noord-Holland mag dus dag en nacht in de pest herrie / vervuiling en onveiligheid zitten?
Castricum / Heiloo en zeker niet te vergeten, Uitgeest krijgen al dag en nacht de volle laag.
Zeer schandelijk en discriminerend.

De persoon Adnan Tekin woont zeker in het oostelijke deel van Noord-Holland?
De lusten van Schiphol?
Dan zeker ook de lasten!