Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Freule Cora van Nieuwenhuizen tot Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1135 
|
 arnoudhugo.nl - 11-07-2019 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

Door Arnoud Hugo, Ironisch verslaggever

Ik loop al een week getergd te prakkiseren hoe ik mijn woede in redelijk beschaafde bewoordingen kan kanaliseren. Ik ben namelijk in alle staten over het nieuwe Schipholbesluit door (hier staat in het originele artikel doorgestreept "die zwakzinnige tuthola (VVD)") de bewindsvrouwe van Infrastructuur en Waterstaat, Co2ra van Nieuwenhuizen (VVD). Zij wil Schiphol ondanks de reeds enorme overlast nog eens laten groeien met 40000 vliegbewegingen per jaar.

Maarrr, dat moet de luchthaven wél verdienen, Schiphol moet aantonen dat het iets doet tegen de hinder voor de omwonenden, vindt ze. Iedereen in Nederland pijnigt zich de hersens hoe zoiets dan bereikt en gecontroleerd zou moeten worden. Want met de huidige techniek zijn vliegtuigen nauwelijks stiller te krijgen.

Gewoon doordrukken
Toch is deze volksverlakkende vliegbeweging van Co2ra mij al glashelder. Lelystad wordt doorgedrukt, veertigduizend vluchten worden daarheen overgeheveld en voilà, Schiphol mag weer veertigduizend vluchten groeien. Per saldo dus nóg meer omwonenden die last hebben van het luchtlawaai. Ik ken iemand uit Halfweg die destijds verhuisd is naar Lelystad om de herrie te ontvluchten. Binnenkort maar eens bellen of hij zich al verhangen heeft.

Mocht Lelystad tóch niet doorgaan, dan heeft Co2ra van Nieuwenhuizen nog een plan B, dat minstens net zo slinks, sluw en effectief is. Feitelijk van hetzelfde niveau als plan A. Vliegtuigpassagiers worden tijdens het opstijgen en landen, dus als het seatbelt lampje brandt, verplicht stil te zijn. Hiermee wordt volgens competente Co2ra (VVD) een flinke geluidsreductie voor de omwonenden bereikt.

VVD wethouders
Eigenlijk interesseert het deze minister geen bal (VVD) wat de mensen ervan denken, de belangen van de luchtvaart worden doorgedrukt, ten koste van de gezondheid en het klimaat.

Ze zet tegenstanders van Schipholgroei ook nog eens demagogisch weg als een relatief beperkte groep drammers die ‘het debat kaapt’. In de rest van Nederland spelen de bezwaren helemaal niet, kakelt ze in een interview (Lees hier), die mensen willen ook wel eens een weekje op vakantie naar Antalya als ze het hele jaar hard gewerkt hebben. Nee, stomme koe, Cora van Mora (rustig blijven nu), mevrouw, natuurlijk speelt het bij die mensen niet! Zij wonen niet bij Schiphol! Andersom maken wij ons in de Randstad ook niet druk over de stankoverlast van de mega-stallen in Brabant. Maar als zelfs VVD-wethouders in omliggende gemeenten (Lees hier) faliekant tegen de groei van Schiphol zijn, zou het toch eens (Hier staat in het originele artikel doorgestreept "tot de botte hersens kunnen doordringen") bij haar kunnen indalen dat de grenzen van de groei zijn bereikt.

Protestbord
Ondertussen bezinnen Greenpeace en andere milieuorganisaties zich op acties. Maar welke? Je mag uiteraard geen mensenlevens in gevaar brengen. Actie voeren tegen Schiphol is nog niet zo makkelijk. Het is een staat in de staat, privé-terrein. En dus heerst er een (Hier staat in het originele artikel doorgestreept "dictatoriaal") streng regime. Zelfs roken mag niet op de van kerosinedampen vergeven luchthaven (Lees hier). Want dat is slecht voor de gezondheid van de medereizigers.

Dus je voelt wel: zodra je voor de vertrekhal gaat staan met een protestbord ter grootte van een kartonnetje op een cocktailprikker, springt er een roedel zwaarbewapende marechaussees in je nek en word je afgevoerd naar een gesloten terroristenafdeling.

Exact om de twee minuten
Mismoedig zat ik op een bankje langs de Kalfjeslaan te Amsterdam Buitenveldert. Ze noemen het daar een eco-lint. Daar kunnen allerlei lieve kleine diertjes zich vrijelijk verplaatsen. Het unieke aan dit gebied is dat de fauna hier allemaal proppen flora in hun oren heeft. Boven hun arme kopjes vliegt namelijk exact om de twee minuten een groot vliegtuig op geringe hoogte richting landingsbaan. Hetzelfde leed treft de studenten die even verderop in Uilenstede proberen nog wat armzalige kennis in hun hoofden te stampen. Maar dan zonder de flora in de oren.

Zittend op het bankje kreeg ik een aha-erlebnis. Dat eco was geen afkorting van ‘ecologisch’, maar van ‘economie’! Want dat is de eeuwige dooddoener om Schiphol te kunnen laten groeien. Het eco-lint is de aanvliegroute naar de landingsbaan!
De brullende machines boven mij stortten grote hoeveelheden ultra-fijnstof over mij uit, besefte ik. In de tien minuten dat ik daar zat voelde ik mijn levensverwachting direct al met drie maanden afnemen!

Freule Cora van Mora tot Schiphol heeft de ambitie premier te worden. Het lijkt mij illustratief voor haar gebrekkige inzicht. In wat dan ook.


Opmerking reactie vlieghinder.nl. Dit artikel is geplaatst met toestemming van de auteur.

Bekijk bericht op "arnoudhugo.nl - 11-07-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Je hebt volkomen gelijk Arnoud Hugo. Dit gegeven heeft mij geinspireerd tot het schrijven van de 29e! truc van de overheid die heet: Beloof beterschap. Zie mijn website.

Vonden we maar een effectieve manier van protesteren, het moet er toch eens van komen!

Geplaatst door Bas van den Born uit Wijk aan Zee

Heel nederland zit op slot van wegen de stikstof, behalve Schiphol, of hebben we wat gemist

Geplaatst door BS uit Castricum

Wellicht moeten we ons gaan bedienen met dezelfde propoganda trucs als onze (semi) overheidsorganen.

Bijvoorbeeld alle reclames voor een goede nachtrust (auping nights, better days) verzamelen en larderen met het geluid van aan-en overvliegende toestellen. Zet het op het internet. Alle artikelen en publicaties waarin een goede nachtrust essentieel wordt geacht. Alle artikelen over stress door een teveel aan geluid. En wellicht zijn er nog andere zaken te bedenken die de goegemeente kan overtuigen dat Schiphol (en onze overheid/politiek) ver over de schreef gaat.

zeg: Schiphol nights, shitty days (of iets vergelijkbaars).

Doeslief, maar dan anders. We hoeven er niet bij te vertellen dat 'doe eens lief' een campagne is tegen hufterig gedrag.

Ludiek, maar dodelijk (zoiets als Buckler met Youp van 't Hek)

Geplaatst door Sara

Ja zoiets! Misschien ook iets met de reclame tune van Douwe egberts.... je bent thuis... als schiphol in je oren klinkt.

Of iets met uitslapen op zondag ochtend... deze Is makkelijk. Zo op te nemen. Bij bewoners in het aangedane gebied. Zoals bij mij vanochtend Ochtend gloren. Haan die zich klaar maakt. Mist. Close van wekker. 5:55 (varieert) zondag 21 juli. Slapend persoon. De haan ademd in... maar dan...whaaaaaaaaaah whoommm
Het slapent mens is wakker. Tevreden want het is gelukkig al zes uur.

Geplaatst door Sara

Slapend en ademt. Exuus voor de dyslexie

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Beste Arnoud Hugo,
(Wat heeft u een aparte naam !) Al tijden breek ik me het hoofd: Hoe bestaat dame freule van Nieuwenhuizen het om maar te blijven doordrammen, om Schiphol toch te laten groeien. Met leugens en hoofd in het zand te steken . Opvolgster van Rutte, Laat me niet lachen.. weet ze dan niet hoe het met Tineke Netelenbos is afgelopen ? Ze heette even Turbo Tineke… Ze dacht laat ik buro Motivaction eens een peiling over heel Nederland uitvoeren: Groei Ja of Nee ? Want die omwonenden
rukken wel erg hard aan de bel, met o.a. de zeer degelijke en deskundige voorman dhr Leon Adegeest uit Hoogoverijssel en dhr Matt Poelmans, die je geen Sprookjes hoeft te vertellen uit de Regio Schiphol
Uitslag: 55 % der Nederlanders wil GEEN groei meer . Een historische uitslag. Waar Alders wel conclusies trok , dendert Cora door als een boerin met kiespijn , nu en dan met een macho lachje.. Hopelijk houden de overige coalitiegenoten de ruggen recht…. Ik ken veel deskundige VVDers die het Schipholdossier als hun broekzak kennen .,Die zijn er ook ! Binnenkort zullen ze zich aansluiten om het gevecht met het symbiotische Ministerie en Sector te voeren.
We zullen zien !

Grote Groet, Jan