Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Franse overheid mag luchtvaart financieel steunen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 975 
|
 zakenreis.nl 
hv_overig_1502.jpeg

De Franse overheid mag geld investeren in luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. De Europese Commissie (EC) gaf daar dinsdag toestemming voor, op basis van de nieuwe richtlijnen voor staatssteun aan luchthavens en airlines. Het is voor het eerst dat de EC deze vorm van steun goedkeurt, sinds de nieuwe regels in februari vorig jaar in werking traden.

Volgens de EC bevordert de financiële steun die de Franse staat wil geven de regionale verbondenheid en leidt de impuls niet tot verstoring van de interne markt. De Franse overheid mag nu op individuele basis geld steken in vliegvelden en airlines, zonder verdere bemoeienis van de Commissie.
“Dit besluit van de Commissie illustreert de effectiviteit van de nieuwe regels voor staatssteun aan luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. De drie steunprogramma’s die we hebben goedgekeurd zorgen voor een duurzamere ondersteuning aan de Europese luchtvaartsector, wat de mobiliteit van haar inwoners ten goede komt,” aldus de EU-commissaris voor mededinging Margrethe Vestager.

De Fransen hebben toestemming gekregen om gedurende een periode van 10 jaar bij te dragen aan investerings- en operationele kosten voor luchthavens en investeringen in nieuwe verbindingen.
Onder de nieuwe Europese richtlijn krijgen lidstaten meer ruimte om geld te pompen in regionale luchthavens, of luchthavens met minder dan 3 miljoen passagiers voor een periode van 10 jaar. Luchthavens met minder dan 700.000 passagiers kunnen ook een beroep doen op de overheid, hierbij geldt geen tijdslimiet.

Bekijk bericht op "zakenreis.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Nu maar hopen dat Nederland dit voorbeeld niet gaat volgen.

Geplaatst door JH Griese uit Amstelveen

Zeker Jaap, Ikschrik daar van