Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Frankrijk wil trein als alternatief voor lokale vluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 294 
|
 trouw.nl - 22-06-2020 
hs.png

ANP

Frankrijk wil waar mogelijk een einde maken aan binnenlandse vliegreizen.

De Franse onderminister voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, noemde op de Franse radio de trein als alternatief. Het gaat volgens hem dan om routes tussen steden die per spoor binnen 2,5 uur afgelegd kunnen worden.

De Franse overheid heeft er bij Air France op aangedrongen om de korte vluchten uit het schema te halen als onderdeel van het steunpakket. Onder meer de milieuvervuiling speelt bij de kwestie een grote rol. Door de korte verbindingen te verbieden, moet ook de komst van prijsvechters op de betreffende routes worden voorkomen, aldus Djebbari.

Eerder kreeg Air France-KLM een steunpakket ter waarde van 7 miljard euro uit Parijs. Volgens de Franse minister van Financiën, Bruno le Maire, waren daar duurzaamheidseisen aan verbonden. De luchtvaartcombinatie liet eerder al weten dat vooral bij lokale vluchten van Air France een slag te maken was.

Bekijk bericht op "trouw.nl - 22-06-2020 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door am uit velserbroek

De Nederlandse regering stelt aan de miljardensteun aan KLM (en Schiphol) de harde voorwaarde dat KLM vluchten vanaf Schiphol vanaf nu niet meer plaats vinden. Andere vliegmaatschappijen krijgen geen toestemming meer vanaf Schiphol naar Europese bestemmingen te vliegen. Als het beslist moét, wordt er gevlogen vanaf Eelde, Eindhoven, Maastricht Aken of Rotterdam.
Als toeristen vanuit Enschede enz. per trein kunnen reizen naar Schiphol, kunnen ze ook per trein reizen naar de vliegvelden hierboven genoemd.
De omgeving van Schiphol heeft wel genoeg gehad.
En anders doe je maar wat meer moeite en ga je met de trein. Heb je wat meer ruimte, je ziet heel wat meer, je ontmoet meer en het is nog leuk ook!