Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Fors meer klachten over vliegverkeer Maastricht Aachen Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1075 
|
 nu.nl - 28-03-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Het aantal klachten over vluchten van en naar Maastricht Aachen Airport (MAA) is vorig jaar fors toegenomen. Ook het aantal klagers steeg met 280 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

De klachten gingen vooral over laagvliegen, geluidhinder en uitstoot, blijkt uit de jaarcijfers 2018 van Klachtenbureau Luchtverkeer in Limburg.

Het aantal klachten over MAA bedroeg ruim 39.000. In 2017 waren het er nog ruim tienduizend. In vergelijking met 2016 vertienvoudigde het aantal klachten (van 3.800 naar ruim 39.000).

Het aantal klagers verdubbelde van bijna 600 in 2017 naar 1.135 vorig jaar. De meeste klachten komen uit de gemeenten Meerssen, Maastricht, Valkenburg aan de Geul en Beek.

Limburg hanteert overigens een ander telsysteem dan Schiphol, aldus een woordvoerder van het klachtenbureau. Wie in Limburg elke maand één keer klaagt, telt voor één klager, en niet zoals bij Schiphol voor twaalf.

Bekijk bericht op "nu.nl - 28-03-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Dit heet groei IN BALANS MET DE OMGEVING!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

De laatste alinea in dit artikel is onjuist. Zojuist bij BAS navraag gedaan en het volgende antwoord ontvangen:
"Bij onze rapportages wordt uitgegaan van aantallen unieke melders. Als een omwonende iedere maand een klacht indient, wordt deze omwonende als 1 unieke melder gezien binnen dat gebruiksjaar(en niet als 12 melders, omdat hij 12 maanden achtereen klaagde).
Kortom: wat in het artikel van nu.nl wordt gemeld, is feitelijk onjuist."