Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Financieel zwaar weer dreigt voor Groningen Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 850 
|
 nu.nl 
me_vliegtuig_IMG_0550.jpg

Groningen Airport Eelde stevent af op financieel zwaar weer. De inkomsten van het vliegveld vallen ondanks een stijging van het aantal passagiers tegen.
Dit meldt RTV Noord donderdag op basis van een rapport van lokale overheden.

Op de korte termijn wordt geen verbetering van het resultaat verwacht en daarom is de kans klein dat het vliegveld uit de rode cijfers gaat komen.
In het strategisch plan voor het vliegveld, dat altijd al te weinig opbracht, staat dat 2016 een omslagpunt moet worden. Maar het is twijfelachtig of dit gehaald wordt.
Groningen Airport zette in op vliegverbindingen met grote luchthavens, maar dit is niet gelukt. Intussen raakt het geld op.

Reactie
Groningen Airport Eelde stelt in een reactie aan NU.nl niet in financiële problemen te verkeren.

"De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde gaan een onderzoek doen naar de toekomst van de luchthaven. De luchthaven betaalt de jaarlijkse tekorten op de exploitatie nu nog zelf. Daardoor nemen de reserves van de luchthaven af."

"De provincies en gemeenten onderschrijven de grote maatschappelijke betekenis voor het Noorden van Nederland vanuit de bijdrage die de luchthaven levert aan de internationale bereikbaarheid van Noord-Nederland en het noordelijk vestigingsklimaat", aldus een woordvoerster van de luchthaven.

"Voordat de reserves over twee jaar onder een kritieke grens dreigen te komen willen de aandeelhouders van Groningen Airport Eelde verschillende scenario’s uitwerken en het belang van de luchthaven voor de noordelijke economie onderzoeken. De provincies en gemeenten verwachten voor de zomer een besluit te nemen over de financiering van de regionale luchthaven."

Door: NU.nl

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht