Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Fikse vertraging uitbreiding Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 731 
|
 telegraaf.nl 
hvs_lvnl_DSC_2532.jpg

DEN HAAG - Lelystad Airport gaat een jaar later open dan gepland. Dat meldt staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

De luchthaven zou vanaf april 2018 starten met tweeduizend vakantievluchten, maar dat is niet haalbaar door capaciteitsproblemen met de luchtverkeersleiding. Ook is er meer tijd nodig om te bepalen welke routes vliegtuigen kunnen gebruiken.

Dijksma gaat kijken of er een jaar later gestart kan worden met meer vluchten. Lelystad Airport speelt een hoofdrol in de groeiplannen voor de Nederlandse luchtvaart.

In de toekomst moeten tienduizenden vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad worden overgeplaatst. De vrijgekomen plekken op Schiphol worden dan gebruikt voor internationale vluchten die nodig zijn voor de luchthaven als belangrijke overstaplocatie (hubfunctie).

Update 19.30 uur: De Schiphol Group, eigenaar van Lelystad Airport, wil harde garanties dat het vernieuwde vliegveld in Flevoland uiterlijk in april 2019 open kan. Schiphol eist dat er dan minstens 4000 vliegbewegingen per jaar mogelijk zijn. Dat melden Omroep Flevoland en luchtvaartsite Upinthesky.nl.


Een wat uitgebreider artikel uit het NRC leest u hier .


Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Vreemd dat zich nu in ene capaciteitsproblemen voordoen. Kom op jongens en meisjes van LVNL, een tandje erbij. Moet kunnen voor de meer dan riante salarissen die jullie vangen.
Is de veiligheid nog wel geborgd? Of is er iets anders aan de hand? Het zal spoedig blijken.

Geplaatst door Paul

Uitgaande van de ervaringen met de nachtroutes en parallel starten kunnen we nog heel wat meer vertragingen verwachten.

Geplaatst door de Vries

Over de hele wereld kunnen ze parallel starten, maar hier niet. Dat zegt wel genoeg. Ze willen simpelweg niet en Lelystad willen ze ook helemaal niet. Draagt niet bij aan de grootte van Schiphol voor de buitenwereld.

Geplaatst door anoniem

Ik vraag me nu af hoe dit process in zijn werk gaat.

verkeer en waterstaat aan de lvnl:wij willen in 2018 op lelystad gaan vliegen,gaan jullie de routes maken?
lvnl:ja hoor,dat is goed. Maar daarvoor hebben wij niet genoeg mensen, Wij hebben meer personeel nodig om dat tijdsdoel te halen.
Verkeer en waterstaat:uuh, nee wij geven geen geld voor extra mensen. Vertraag het maar met een jaar.

Zou het zo gegaan zijn,of zou de lvnl helemaal niet hebben aangegeven dat ze meer mensen nodig hadden. Of zou het allemaal een vooropgezet plan zijn om de groei straks toch als fait accompli en bij gebrek aan alternatief op Schiphol te dumpen.

De ors staat erbij en kijkt erna,lol

Geplaatst door anoniem

Overigens heeft het kritisch zijn op Schiphol naar mijn mening niks te maken met negativiteit,zeuren of cynisme. Hetgeen soms wel wordt gesuggereert.
Een prettige en gezonde leefomgeving en verstandige economische ontwikkeling is het waard om voor te vechten,niet alleen voor ons zelf maar ook voor ons nageslacht en de toekomst van ons land. Dat is juist iets positiefs.

Geplaatst door anoniem

De politiek rekent,waarschijnlijk terecht,op een grote overwinning van de rechtse partijen vvd pvv.
Toch is ook hier wel een kanttekening te plaatsen. In Amerika had de protest stem na het wegvallen van Bernie sanders maar een keuze,trump. In Nederland ligt dit echter iets anders. Hier heeft men wel de mogelijkheid om een linkse protest stem te maken door het stemmen op de sp (een partij die ook niet tegen Schiphol is,maar in elk geval wel meer aandacht heeft voor de bevolking in het belangen conflict met het bedrijfsleven) en in mindere mate de partij voor de dieren en groen links. Ik verwacht het niet maar deze mogelijkheid geeft nog enige hoop.

Geplaatst door de Vries


Geplaatst door anoniem

Groen links is een zeer geode partij maar het heeft een belangrijk nadeel. Niet zozeer voor mijzelf maar meer in het algemeen,een nadeel dat de kansen van groen links bij de verkiezingen tegenwerkt.

Ik ga het maar gewoon eerlijk zeggen:groen links is niet kritisch genoeg op de vluchtelingen stroom en Europa. Dit zijn beide onderbuik gevoelens maar wel gevoelens die voor veel kiezers belangrijk zijn. Om deze rede verwacht ik dat groen links het niet bijzonder goed zal doen tijdens de komende verkiezingen. De sp is over deze vraagstukken een stuk kritischer bijvoorbeeld. Nu zeg ik niet dat het een betere partij is met betere standpunten,maar het is denk ik wel de partij die vanuit links de beste kans heeft om goed te scoren bij de komende verkiezingen.

Geplaatst door Een voorbijganger uit Castricum

"Dit zijn beide onderbuik gevoelens maar wel gevoelens die voor veel kiezers belangrijk zijn." Waarom zijn dit gevoelens en zelfs onderbuikgevoelens? Een kritisch oordeel kan ook gewoon rationeel zijn en gebaseerd op feiten dan wel waarneming.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ach ja, wat vind je belangrijker, valse rechtse beloftes over vluchtelingen en daarbij een supergroei Schiphol faciliteren, ontkennen klimaatverandering en alles voor de old boys uit het fossiele tijdperk.

Of een eerlijk maar tevens kritisch verhaal over vluchtelingen en partijen die wat doen aan onze olieverslaving, schipholsubsidie, gezondheid en welzijn.

PVV gaat niets goeds brengen maar wel heel veel slechts.