Platform Vlieghinder Kennemerland
 

FD: verplaats Schiphol en voeg Haarlemmermeer toe aan Amsterdam

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 807 
|
 hcnieuws.nl - 05-09-2019 
hv_vliegtuig_3023.jpeg

Haarlemmermeer - Verplaats Schiphol naar Lelystad en voeg Haarlemmermeer toe aan Amsterdam. Dat advies geeft redacteur Marcel de Boer van het Financieel Dagblad (FD) vandaag aan het kabinet.

Het is een opmerkelijk proefballonnetje, dat volgt op een al even opmerkelijk voorstel (Lees hier) van wethouder Jurgen Nobel om luchthaven Schiphol voortaan 's nachts te sluiten. Hoe serieus het plan van Nobel is, is niet bekend. Dat het advies van De Boer vooral een schot voor open boeg is, dan weer wel.

Voorstellen
Het FD doet in aanloop naar Prinsjesdag 3 weken lang concrete voorstellen over waar het kabinet het beste kan investeren om de economie te versterken. Een van die voorstellen is dus het plan om Schiphol te verplaatsen naar Lelystad en Haarlemmermeer - of in ieder geval een deel daarvan - toe te voegen aan Amsterdam.Lees hier.

Nederland gaat het niet redden met de Randstad


'Nederland gaat het niet redden met de Randstad. Een band van gespecialiseerde steden rond het Groene Hart is leuk, maar niet optimaal', zo schrijft De Boer. 'Nu innovatie cruciaal is geworden voor de economische bedrijvigheid en het best gedijt waar de diversiteit aan economische functies het grootst is, moet Nederland kiezen voor een compacte metropool waarin alle functies geconcentreerd zijn. Kortom: maak Amsterdam twee keer zo groot.'

Zuidwesten
De hoofdstad moet volgens het plan groeien naar 2 miljoen inwoners, en dat kan het beste door naar het zuidwesten te kijken. Dit omdat de stad verder nergens ruimte heeft. 'Amsterdam kan eigenlijk geen kant op, behalve omhoog. Maar wie wil er nu een ring van hoogbouw rond een zeventiende-eeuws centrum? De oplossing is simpel: verplaats Schiphol naar de Flevopolder en gebruik de ruimte in Haarlemmermeer om een compleet nieuwe stad aan Amsterdam vast te plakken.'

Zijn Badhoevedorp en Zwanenburg straks wijken van het nieuwe Amsterdam, en rijden inwoners van de stad over een aantal jaar over de Kaagbaanlaan of de Vertrekhalstraat? Dat zal de toekomst uit moeten wijzen.

Bekijk bericht op "hcnieuws.nl - 05-09-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Marc uit Almere

Wat een dwaas zeg!!!!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Net Amsterdam net ontvlucht, wanbeleid van links tot rechts, de burger op de laatste plek en alles peperduur geworden.
Nooit meer terug!