Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Fabeltjeskrant stort zich op Vliegveld Lelystad

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1153 
|
 omroepgelderland.nl 20-02-2018 
hvs-Ballon

HOENDERLOO - Actiegroep Red de Veluwe, die ageert tegen de uitbreiding van Vliegveld Lelystad, heeft een ludieke manier bedacht om het protest tegen de uitbreiding luister bij te zetten. De actievoerders spelen Meneer De Uil van De Fabeltjeskrant als troefkaart.

In een filmpje op YouTube vegen de actievoerders de vloer aan met de leiding van Schiphol en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

'Het is Schiphol dat het land regeert', zegt Meneer De Uil in het filmpje onder meer tegen de nieuwe en digitale generatie kijkbuiskinderen.

Het filmpje, de tekst gaat verder onder de video: Zie hier .

Marjolein Rotsteeg uit Hoenderloo van Stichting Red de Veluwe legde bij Nieke Hoitink op Radio Gelderland uit dat haar buurvrouw op het idee kwam: 'Kun je makkelijk monteren. Kun jij niet even een tekst maken, vroeg ze. Zij is daarna druk aan het monteren gegaan. Alle lof naar haar', aldus Rotsteeg.

Luister hier het gesprek terug.

In het filmpje rept Meneer De Uil over 'sjoemelcijfers' in de krant. Rotsteeg daarover: 'De cijfers in de milieueffectrapportage (het rapport dat de effecten voor het milieu door de uitbreiding van het vliegveld beschrijft, hvv) kloppen niet. Maar komt er een nieuwe rapportage? Nee, ze maken het kloppend. En dat is sjoemelen.'

Rotsteeg zegt goede hoop te hebben dat het filmpje door de beleidsmakers wordt opgepikt. 'Meneer De Uil heeft uitstekende connecties daar.'

Generaties kinderen groeiden op met De Fabeltjeskrant en keken dagelijks naar de belevenissen van Bor de Wolf, Ed en Willem Bever, Gerrit de Postduif, Juffrouw Mier en Lowieke de Vos. De eerste aflevering was in 1968 te zien.

Bekijk bericht op "omroepgelderland.nl 20-02-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

Dat Schiphol het land regeert weten we hier al veel langer, het kon de rest van Nederland alleen nooit een bal schelen omdat veel te goedkoop vliegen hartstikke leuk is als je de overlast bij Schiphol houdt. Nu krijgen ze zelf overlast , trouwens nog niks vergeleken bij wat we hier hebben, door Lelystad en door Eindhoven airport , en dan gaan ze lopen janken.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Neem je de bewoners daar nu kwalijk dat ze actievoeren? Misschien een idee dat de omwonenden van Schiphol dat ook gaan doen?

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

Nee ze hebben gelijk dat ze actievoeren, maar ze gaan wel op vliegvakantie via Schiphol . Doe dat dan ook niet ,dus niet vliegen als je zelf ook geen overlast wilt.

Geplaatst door M uit U

Dat is een aanname: je weet niet of de actievoerders zelf ook het vliegtuig nemen. Die aanname wordt ook door voorstanders van vliegen gebruikt: 'je zult zelf ook wel met het vliegtuig op vakantie gaan dus hou op met klagen'.