Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Extra onderzoek naar geluidsoverlast en fijnstof Airport Lelystad

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1016 
|
 omroepgelderland.nl (28-11-2016) 
tb_vliegtuigKLM-PH-BXE.jpg

ELBURG - Er komt extra onderzoek naar geluidsoverlast van Airport Lelystad voor de gemeente Elburg. Vanaf april 2018 is de uitbreiding van het vliegveld in Flevoland gereed en worden nieuwe vliegroutes in gebruik genomen. Enkele vliegroutes lopen over Gelderland en de gemeente Elburg.

Na een voorstel van de CDA-fractie nam de gemeenteraad van Elburg raadsbreed een motie aan om meerdere meetpunten op te zetten in de gemeente. Die moeten niet alleen de geluidsoverlast meten, maar ook de toename in fijnstof.

Volgens CDA-fractievoorzitter Jan Neijzen staat vast dat Elburg overlast krijgt, maar moet in kaart worden gebracht hoeveel dat is. 'Het nut is om te meten hoe het is in 2017. Nu vliegen er ook vliegtuigen en daar hebben mensen ook last van. Dat moet je eerst in kaart brengen. Vervolgens kun je metingen doen na april 2018 om te kijken hoe de situatie verandert.'

Ook andere gemeenten op de vliegroute zoals Biddinghuizen en Dronten meten in hun gemeenten de overlast. Volgens Neijzen gaat ook in de gemeenteraad van Oldebroek een voorstel komen om metingen te doen. Op die manier wordt de hele route in kaart gebracht.

Waarschuwing voor overlast
Tijdens de gemeenteraad waarschuwden twee inwoners uit Elburg de gemeenteraad voor de gevolgen van het vliegveld. Oud-aardrijkskundeleraar Henk Meijer en Coen van der Zwaag wezen de raadsleden op de angst die ze hebben voor geluidsoverlast.

Aanstaande woensdag praten Provinciale Staten van Gelderland over de gevolgen die de uitbreiding voor Gelderland heeft. Elburg wil de provincie vragen of zij een bijdrage wil geven voor de meetkosten.

Bekijk bericht op "omroepgelderland.nl (28-11-2016)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Twee dingen: geef de inwoners van Elburg mondkapjes en oordopjes!
Alle meetpunten ten spijt, het woongenot is hoe dan ook naar de kl*te geholpen door de luchtvaartsector!

Met de vriendelijke groet, de Schipholgroup.

Geplaatst door anoniem

Extra onderzoek naar het fijnstof en de geluids effecten van 6/12 vliegtuigen per dag,really?
Het onderzoek naar fijnstof van Schiphol is echter uitgesteld tot 2020,onderzoek naar de geluids effecten word al helemaal niet meer gedaan.
100+ extra vluchten krijgt aalsmeer dagelijks te verduren omdat Schiphol het alders akkoord betreffende het preferente baangebruik omzeilt om de capaciteit te vergroten. Men had ook kunnen groeien door het alders akkoord te respecteren en de vluchten meer uit te smeren over de dag,dan is er geen capaciteits tekort bij kruisende banen.
Hier echter geen onderzoek. Ook geen onderzoek voor de ultra fijnstof in Amsterdam,amstelveen en meer. Hier wonen 1-2milioen mensen. In elburg nog geen 25.000.

Ben blij voor elbburg maar dit is natuurlijk volkomen onzin. Nog even snel scoren daar waar het kan met het oog op de verkiezingen. Laat u niet foppen.