Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Extinction rebellion en Greenpeace willen Schiphol platleggen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 774 
|
 travelpro.nl - 16-08-2022 
krimp_luchtvaart_-wees_erbij.gif

Door Arjen Lutgendorff

Extinction Rebellion is van plan om samen met Greenpeace de luchthaven Schiphol plat te leggen op zaterdag 5 en zondag 6 november. Dat schrijft Extinction Rebellion op haar Telegram-kanaal.

In het bericht heeft Extinction Rebellion het over ‘Acties tegen de luchtvaart’. De zaterdag waarop de eerste actiedag staat gepland, is de laatste dag van het ANVR-Congres dat dit jaar van 3 tot 5 november plaatsvindt in Bremen/Bremerhaven.

Schiphol wordt ook genoemd in de brief die natuur- en milieuorganisaties (waaronder Greenpeace) hebben opgesteld voorafgaand het overleg tussen natuur- en milieuorganisaties met het kabinet en Remkes (die bemiddelt tussen kabinet en boeren) dat gisteren plaatsvond.

In de desbetreffende brief is het volgende over de luchthaven te lezen: ‘Voor ons is het onbegrijpelijk dat concrete plannen en doelstellingen waarmee grote vervuilers – als Yara, Schiphol en Tata Steel en ook vervuilende snelwegen – moeten bijdragen aan de oplossing, nog steeds ontbreken. Dit is begrijpelijkerwijs onverteerbaar voor boeren en wij steunen hen ten volle in hun pleidooi dat alle sectoren moeten bijdragen. Al levert de landbouwsector verreweg de grootste bijdrage aan de stikstofcrisis, het druist tegen ieder rechtvaardigheidsgevoel in dat andere sectoren tot op heden geen reductie-doel opgelegd hebben gekregen.’

Bekijk bericht op "travelpro.nl - 16-08-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Marc uit Almere

Deze actie steun ik met hart en nieren!!!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Kennelijk moet het op deze manier.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Het kabinet heeft de agrarische sector tegen zich in het harnas gejaagd. De vraag is of dit minder extreem had uitgepakt als het kabinet ervoor had gekozen om alle sectoren tegelijk aan te spreken op de halveringsplicht van stikstofuitstoot. Dat zou mij niet verbazen.

Het zou (niet alleen bij boeren) het vervelende gevoel voorkomen hebben dat alleen de boeren worden aangepakt. Dat zou niet eerlijk zijn. Het is hopelijk ook niet zo, maar nog steeds is niet duidelijk dat alle uitstoters met halvering hetzelfde offer moeten brengen. Zelfs de luchtvaart, die meestal ten onrechte wordt uitgezonderd. Dit keer maar niet doen; het een domme zet zijn van het kabinet.