Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Europese luchtvaart blijft krimpen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 522 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
covid-19-4931496_960_7201.jpg
Covid-19 pandemie
Credit: FrankundFrei

BRUSSEL - Het Europese vliegverkeer blijft krimpen, zo blijkt uit cijfers van Eurocontrol. In augustus was het aantal vluchten nagenoeg de helft wat het in 2019 was, nu is dat nog 36,3 procent. Ten opzichte van een week eerder is het vliegverkeer met 5,2 procent gedaald.

Nederland doet het met 38,8 procent iets beter dan gemiddeld. Dat komt mede door het relatief sterke KLM, dat met dagelijks gemiddeld 291 vluchten in de top vijf van grootste Europese maatschappijen staat. Wél kromp KLM met 13 procent ten opzichte van een week eerder.

Overigens is de krimp in passagierscijfers nog veel groter, doordat vliegtuigen met een veel lagere bezettingsgraad vliegen dan normaal. Maar die cijfers houdt Eurocontrol niet dagelijks bij.

Een substantieel herstel wordt door experts op zijn vroegst in april of mei verwacht, wanneer het zomerseizoen van start is gegaan. Dan zal - zoals het er nu naar uitziet – een deel van de bevolking gevaccineerd zijn en wordt het ook beter weer, wat ongunstig is voor de verspreiding van het virus.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Bij ons neemt de kloteherrie al weer onevenredig toe, de heerlijke tijden van coronastilte met blauwe luchten zijn alweer voorbij en het wordt met de dag slechter. Ik verwacht volgend jaar een enorme groei.