Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Europees akkoord over eerlijke concurrentie luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 174 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 14-12-2018 
HvS_logo-eu.jpg

BRUSSEL - Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad van Ministers hebben voorlopige overeenstemming bereikt over nieuwe regels die eerlijke concurrentie in de luchtvaart moeten waarborgen. Door de nieuwe regels wordt het gemakkelijker om een onderzoek te starten naar marktverstorende praktijken.

Hierbij kan het gaan om voordelen bij het gebruik van luchthavendiensten of oneerlijke prijsstellingen door niet-Europese maatschappijen die schadelijk is voor airlines uit de EU. Volgens de overeengekomen regels wordt het ook mogelijk om maatregelen te nemen in het geval er inderdaad sprake blijkt van oneerlijke concurrentie.

De maatregel is vooral bedoeld om de groei van luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio een halt toe te roepen. Europese luchtvaartmaatschappijen en vakbonden vrezen al langer dat de door staatssteun gefinancierde megacarriers steeds meer van hun klandizie en op termijn ook banen zullen wegkapen. Zij hameren op het belang van een 'level playing field'.

De voorlopige overeenkomst, eigenlijk een aanpassing van een in 2004 ingestelde regulering, moet nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad van Ministers.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 14-12-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

He he, eindelijk eerlijke concurrentie.
Ze gaan eindelijk (eco)tax en btw heffen op kerosine en btw op vliegtickets, of begrijp ik het verkeerd?

Geplaatst door M.

Ik had eigenlijk gehoopt dat KLM weggevaagd zal worden door die golfstaat, dat we dan niet meer het excuus hebben dat het banen zal kosten in Nederland als Schiphol zou krimpen.