Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eurocommissaris: geen duurzame eisen aan steun voor luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 512 
|
 nrc.nl - 21-04-2020 
HvS_logo-eu.jpg

Door Mark Duursma

De Europese Commissie wil geen voorwaarden ten aanzien van verduurzaming stellen aan staatssteun voor luchtvaartmaatschappijen. Herstel van de luchtvaartsector heeft prioriteit en daar passen dergelijke eisen niet bij. Dat zegt Adina Valean, Eurocommissaris voor Transport, in een interview met NRC.

De Europese Commissie moet instemmen met voorstellen van landen voor staatssteun. Veel burgers en politici willen dat staatssteun voor de luchtvaartmaatschappijen gepaard gaat met eisen die de klimaatschade door luchtvaart moeten beperken. Valean vindt wel dat maatschappijen hun „bedrijfsmodel” moeten veranderen, zodat ze financieel beter voorbereid zijn op een crisis.

Bekijk bericht op "nrc.nl - 21-04-2020 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De EU, wat een debielen. We hebben het over steun/garantstelling/leningen met geld van de belastingbetaler. Als er enig geschikt moment is om stappen te maken in de goede richting, dan is dat nu wel.
Ik ga ervan uit dat aan dit soort idioterie geen gehoor wordt gegeven door de regering van NL. Zo niet, dan gaan we op naar de volgende ramp.....

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

De EU speelt hier blijkbaar ook een zeer dubieuze en schijnheilige rol in. Onze regering zal daar graag op inspelen door geen voorwaarden te stellen bij staatssteun voor KLM en weer doorgaan als voorheen: inzetten op groei met verplaatsing van hinder naar wat ik de tweederangsburgers noem.

Duidelijk een gemiste kans om de economie om te vormen naar werkelijke duurzaamheid.

Zo mogen we straks ook nog extra meebetalen aan die kloteherrie en vervuiling!

Argentinie heeft alle ticketverkoop tot 1 sept verboden, ik zie dat ook liefst hier gebeuren.

Geplaatst door am uit velserbroek

Doe KLM maar weg. Gewoon failliet laten gaan. Doe Air France ook maar weg. Opgeruimd staat netjes. Geen vliegtuigen,...…………….geen herrie, geen stank, eindelijk normaal.
En doe nu ook de Europese Commissie maar weg.