Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU-Transportraad buigt zich over Golfcarriers

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1092 
|
 zakenreis.nl 
me_vliegtuig_IMG_0717.jpg


De EU-Transportraad, waarin alle Europese ministers van Verkeer zitting hebben, bespreekt vandaag een voorstel van Frankrijk en Duitsland over het herzien van de luchtvaartakkoorden met de Golfstaten.

De luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio – Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways – worden beticht van oneerlijke concurrentie. Zij zouden forse staatssteun ontvangen van hun overheden, iets wat overigens door de drie airlines zelfs wordt ontkend. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu vindt dat er in Europees verband moet worden gediscussieerd over de Golfcarriers. “Het is van belang dat er een gezamenlijk en eensgezind antwoord komt op de vraag hoe wij op de indrukwekkende opmars van de Golfstaten moeten reageren, zeker gezien de aanhoudende berichten over vermeende staatssteun en oneerlijke concurrentievoorwaarden,” schreef zij op 5 maart jl. aan de Tweede Kamer. “Nederland wil de oproep van Frankrijk en Duitsland voor een EU-Golfstatenluchtvaartakkoord steunen. De inzet moet zijn om een einde te maken aan oneerlijke concurrentie in ruil voor beperkte markttoegang.”

Ook zal het vergroten van de concurrentiekracht van de Europese luchtvaart binnen de door de Europese Commissie op te stellen luchtvaartstrategie aan bod komen.

Bekijk bericht op "zakenreis.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De concurrentie wordt beticht van oneerlijke concurrentie. Zij zouden forse staatssteun ontvangen van hun overheden, iets wat overigens door de drie airlines zelfs wordt ontkend.
Is het niet veel verstandiger om eerst te onderzoeken hoe het echt komt dat het landschap van airlines zo aan het verschuiven is, dan een niet bewezen argument (staatssteun) te gebruiken om te komen tot een heilloze weg van protectionisme? Wellicht zijn de concurrenten veel slimmer en goedkoper bezig?