Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU-commissaris pleit voor ‘eerlijke luchtvaart’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1337 
|
 telegraaf.nl 
me_vliegtuig_IMG_2023.jpg

Door Paul Eldering

AMSTERDAM - „Er is in Brussel gebrek aan visie voor de Europese luchtvaart. Dat ga ik veranderen.” Dat zei de nieuwe EU-commissaris voor transport, Violeta Bulc, gisteren in Brussel. Zij geeft naar eigen zeggen topprioriteit aan de Europese vliegindustrie. „Er moet eerlijke concurrentie zijn, ook met Arabische en Turkse maatschappijen, daar ga ik me sterk voor maken.” Bulc wil een nieuwe strategie formuleren om de afkalvende luchtvaart in de EU te redden. „Dat is een enorme uitdaging, maar moet wel gebeuren, anders komen we in problemen.”

Gelijkwaardig
Zij toonde zich een voorstander van ‘Open Skies’, ofwel vrije concurrentie in de luchtvaart, „zolang dat op een gelijkwaardige wijze mogelijk is”. Ook luchthavens in Europa moeten volgens haar groeien om achterstand te vermijden. Bulc wil er ook voor zorgen dat alle soorten vervoer in de EU naadloos op elkaar aansluiten, „zonodig met één ticket van A naar B, dat online geboekt en betaald kan worden door de consument. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld tolwegen.”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dus deze dame zegt ook al NIETS over de CO-2 uitstoot, dat bij ongewijzigd luchtvaartbeleid de winst door CO-2 uitstoot-vermindering autoverkeer, wind-energie en zonnepanelen verkregen volkomen zal neutraliseren. Ik zal dat niet meer meemaken, maar onze kinderen over 35 jaar wel.
En dan hebben we het nog niet over fijnstof, klere herrie, zeespiegelstijging etc. De mensheid is zo de meest gevaarlijke diersoort

Geplaatst door polderbewoner uit biddinghuizen

Deze dame heeft geen enkele politieke ervaring en is zonder enige kennis van de luchtvaart door juncker en consorten op deze post gezet. Het valt dus te raden door wie ze wordt ingefluisterd. Omwonenden rond Europese luchthavens hebben het nakijken, initiatieven zoals taming aviation ten spijt.

Mevrouw is gediplomeerd sjamaan, maar natuur, omwonenden en co2 uitstoot wegen duidelijk minder zwaar dan belangen van de luchtvaartsector. Als ze zegt dat luchthavens moeten groeien om achterstand te vermijden, en een nieuwe strategie gaat formuleren om de afkalvende luchtvaart te redden dan weten we waar de eu met ons belastinggeld naar toe gaat. Deze benoeming is overigens mede mogelijk gemaakt door cda, pvda en vvd.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Het is lachwekkend als het niet zo in en in triest was.....Is er nog iets te verwachten van fracties Gr Links en D-66 ? Alle ballen dus op Violeta Bulc.? ?

Geplaatst door Kees

Eerlijke concurrentie is ook dat de luchtvaart belastingen betaald, net als de andere vormen van transport.