Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU-burgerinitiatief voor belasting op kerosine

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1945 
|
 Schipholwatch 
hv_vliegtuig_2219.jpeg

Sinds 15 mei kan worden getekend voor een burgerinitiatief dat vraagt om accijnzen te gaan heffen op kerosine. In een jaar tijd wil de organisatie minstens een miljoen handtekeningen ophalen van burgers in alle lidstaten van de Unie.

EU initiatief voor kerosinetax


Op de eerste dag van het EU-initiatief is er in vrijwel alle lidstaten al getekend voor deze petitie. De initiatiefnemers hebben een jaar de tijd om een miljoen handtekeningen op te halen.
U kunt ook úw handtekening plaatsen via https://eci.ec.europa.eu/008/public/#/initiative. Kleine moeite, want het kost slechts een minuut van uw tijd.

“We roepen de Europese Commissie op een voorstel te doen aan de lidstaten om belasting te gaan heffen op vliegtuigbrandstof (kerosine). De luchtvaartsector geniet belastingvoordelen ondanks dat het een van de snelstgroeiende bronnen is van broeikasgasemissies”, aldus de initiatiefnemers op de officiële site.

“Terwijl groenere alternatieven voor de luchtvaart zwaar belast worden, profiteert de vliegindustrie van oneerlijke belastingvoordelen. Kerosine is onbelast in heel Europa en lidstaten heffen geen BTW op vliegtickets. Dit maakt de luchtvaart steeds aantrekkelijker, terwijl het de meest CO2-intensieve vorm van transport is.”

“Het heffen van belasting op kerosine stelt de EU in staat stevig in te zetten op groenere mobiliteit.”

Bekijk bericht op "Schipholwatch"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Uden uit Meierijstad

Heb hem ondertekend! Kerosine tax dat zou pas ECHT liberaal zijn. Onbegrijpelijk dat VVD en CDA de luchtvaart zo aan het subsidiëren zijn....

Geplaatst door Ciska Rijswijk uit Kortenhoef

Getekend! en ook de petitie van de natuur en milieufederatie noord holland.

Geplaatst door Frank Stein uit Amsterdam

Ik vraag me af of dit initiatief inmiddels ook is 'geschipholdt'(met dt)..na drie keer juist ingevuld te hebben,geeft de site steeds een foutmelding over postcode of land...Jammer..

Geplaatst door Frank Stein uit Amsterdam

Toch gelukt...de aanhouder wint en alle kleine beetjes helpen om er maar eens een paar cliche's tegenaan te gooien..nu is even die natuur en milieupetitie opzoeken..En Uden..Vvd en vooral Cda hotemetoten wonen meestal in de rustiger streken van ons land..

Geplaatst door Korina Tolboom uit Warmond

Getekend en gedeeld. Maar ik krijg veel reacties dat het niet in te vullen is. Het zou zonde zijn om handtekeningen te missen. Zou iemand kunnen onderzoeken hoe het kan dat er veel meldingen zijn dat het niet in te vullen is?

Geplaatst door Marc uit Almere

Beste mensen, let er op dat je bij de datum het teken ‘/‘ gebruikt (dd/mnd/jaar), bijv 18/05/1970, anders krijg je nl. een foutmelding helaas.