Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Etihad naar Schiphol op bijzonder brandstofmengsel

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 750 
|
 pilootenvliegtuig.nl - 16-01-2019 
tb_vliegtuig-90ZAH-2.jpg

ABU DHABI – Dankzij de inspanningen van het Sustainable Bioenergy Research Consortium (SBRC) heeft Etihad Airways een ‘duurzame’ vlucht uitgevoerd naar Amsterdam.

De vlucht van Abu Dahbi naar Schiphol werd uitgevoerd met een 787-9 Dreamliner waarbij de Genx-1B motoren werden gevoed met een mengsel van traditionele brandstof en uit zeekraal gewonnen biobrandstof.

SBRC slaagde er in samenwerking met het Masdar Institute van de technische universiteit van Khalifa in om uit zeekraal een bruikbare biobrandstof te ontwikkelen. Door gebruik te maken van in zout water gedijende zeekraal wil het SBRC voorkomen dat landbouwgronden of water wordt onttrokken aan de voedselketen.

De kweekproeven vonden sinds plaats binnen het zogenoemde Seawater Energy and Agriculture System (SEAS) consortium dat in Masdar een ‘proeftuin’ aanlegde van twee hectare. Deze proeftuin werd tevens gebruikt voor het kweken van vis en garnalen.

Op termijn wordt in de Verenigde Arabische Emiraten 200 hectare zee vrijgemaakt voor het op industriële schaal produceren van het uit zeekraal gewonnen biobrandstof.

Volgens Boeing zijn sinds 2011 ongeveer 160.000 vluchten uitgevoerd op een mengsel van gewone en biobrandstof.

Bekijk bericht op "pilootenvliegtuig.nl - 16-01-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

"De vlucht van Abu Dahbi naar Schiphol werd uitgevoerd met een 787-9 Dreamliner waarbij de Genx-1B motoren werden gevoed met een mengsel van traditionele brandstof en uit zeekraal gewonnen biobrandstof."

Een mengsel van 5%?

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Hahaha, ik kom niet meer bij! Wat een farce!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Zeekraal hoort op je bord! Het is voedsel! Ze moeten zich kapot schamen want er is nog steeds honger op moedertje Aarde!
Duurzaam,ha ha ha amehoela zolang men deze achterhaalde techniek van verbranding gebruikt zal moedertje Aarde er onder lijden.
Wat een hoax is dit zeg.