Platform Vlieghinder Kennemerland
 

En nu is het officieel: Brainport = mainport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 739 
|
 ed.nl 
hv_overig_2692.jpeg

EINDHOVEN - Ze kunnen voortaan in een adem worden genoemd: Schiphol, de haven van Rottterdam en Brainport Eindhoven: volgens het kabinet zijn dat de drie Nederlandse mainports. Ook minister Henk Kamp erkent Brainport Eindhoven nu als mainport.

Het kabinet neemt de moties daarover van de Tweede Kamer namelijk over. Het erkent Brainport Eindhoven, naast de haven van Rotterdam en Schiphol als derde 'economisch kerngebied van nationale betekenis'. Dat schrijft Kamp (VVD) van Economische Zaken in een gisteren verstuurde brief aan de Kamer. Daarmee bevestigt de minister nu schriftelijk wat hij en ook minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) van Infrastructuur eind oktober, begin november min of meer al zeiden in de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer droeg minister Kamp op voorstel van het CDA toen op Brainport dezelfde status te geven als de beide andere mainports. Reden: het grote belang dat de Brainport-regio voor de Nederlandse economie heeft. In de debatten daarover hadden zowel Kamp als Schultz van Haegen nog tegengesputterd. Volgens Kamp is een mainport – een doorvoerhaven van goederen en/of personen – in essentie heel iets anders dan Brainport, een broedplaats voor innovatieve en hoogwaardige maakindustrie. Schultz van Haegen zei toen in de Kamer dat 'al haar kinderen mij even lief zijn, of ze nu mainport zijn of niet'.

Met de Kamerbrief maakt het kabinet nu een einde aan eventuele twijfel over de status van Brainport. Alle Brainport-moties worden overgenomen en uitgevoerd.

Samen met de regio wordt door Kamp inmiddels al gewerkt aan een actieagenda – een verlanglijstje. Daarop komt te staan wat Brainport nodig heeft op het gebied van voorzieningen, research & development en infrastructuur. daarbij valt te denken aan betere spoorverbindingen met Düsseldorf en Aachen, en verbetering van de snelwegen A67 en A58.

Bekijk bericht op "ed.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Gestoord, dat is het huidige kabinet.
M. Schultz van Haegen voorop.
Dat de inwoners vrijwel geen rust en een schone leefbare ruimte meer hebben, interreseert ze niet.
Maak-industrie?
Ziek-makende industrie!

Zoals nu, reeds om 05:10 in de vroege ochtend al wakker gebulderd door kl*te vliegtuigen die zonder enige vorm van empatie over de bebouwing worden geleid, ook al woon je 35 Km van dat vervloekte Schiphol af!

Brainport?
Ik heb de wens dat we eens een regering krijgen die hersens heeft en ze ook gebruikt!

Geplaatst door Ruud

"Schultz van Haegen zei toen in de Kamer dat 'al haar kinderen mij even lief zijn, of ze nu mainport zijn of niet'. "

Topambtenaar Frequin was furieus na het uitkomen van het rapport : de mainports voorbij. Het is een heilige koe. De praktijk is dat Schiphol wordt bevoordeeld. Belastingvrijstellingen luchtvaart, versoepelde milieuregels , investering in infra door het rijk, etc. Niet vreemd dat andere sectoren/regios ook een mainport willen zijn.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Luchtvaart zal de 'asbest' van de 21e eeuw blijken.

Gesubsidieerde kanker, fijnstof, klimaatverandering en energieverspilling.

Maar ja de plofkoppen van VVD, PVV en CDA varen er wel bij.