Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Emirates vanaf nu drie keer per dag naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 689 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
Emirates vanaf nu drie keer per dag naar Schiphol

Door: Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Emirates vliegt vanaf nu tot wel drie keer per dag naar Schiphol in plaats van twee keer. De nieuwe ochtendvlucht, onder het vluchtnummer EK145, landde zaterdag om 07:09 voor het eerst op de Nederlandse luchthaven.

De eerste vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 777-300ER, die plaats biedt aan 360 passagiers in een drieklassenindeling. Naast dit toestel staat ook de kleinere 777-200LR regelmatig op de nieuwe lijndienst ingepland.

Vlucht EK145 vertrekt vier keer per week om 03:20 uit Dubai en wordt tussen 07:45 en 08:00 op Schiphol verwacht. De terugvlucht, EK146, kiest om 10:40 weer het luchtruim en landt om 20:25 op de thuisbasis. Vanaf januari gaat de frequentie omhoog naar vijf keer per week.

De andere twee, al langer bestaande lijndiensten van Emirates, vertrekken dagelijks respectievelijk in de middag en in de avond vanaf Schiphol. Op die vluchten blijft de Airbus A380 dienstdoen.

Slots
Hoewel Schiphol tot en met 2020 aan de 500.000-slotlimiet uit het Aldersakkoord vastzit, kan Emirates toch het aantal passagiersvluchten uitbreiden. Dat komt doordat de maatschappij minder vaak vrachttoestellen naar de luchthaven stuurt en daarvan de slots gebruikt.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

De transport vliegtuigen vliegen helaas nu op ons mooie Limburg/vliegveld Maastricht.
Ten koste van KLM (passagiers, overstappers en daarmee het netwerk) werkt Emirates bij voortduring aan de uitbouw van zijn HUB netwerk. Ditzelfde gaat gelden voor het nieuwe, gigantisch grote de nieuwe HUB Istanboel/Turkije, op het strategisch belangrijke scharnierpunt tussen de oude oude en nieuwe wereld.
Vooral doorgaan zo.
En ondertussen, alsof de wereld niet veranderd is, gaat Schiphol maar door met zijn investeringen in uitbreidingen met gesubsidieerd geld, in een omgeving die volledig vastloopt.

Geplaatst door Bob

In India worden momenteel 34! nieuwe vliegvelden gebouwd en zijn meer dan 1000 vliegtuigen in bestelling, las ik onlangs in de Washington Post! Over Chian nog maar te zwijgen.

Schiphol zal dit argument wel gaan gebruiken om vooral niet achterop te raken voor 'BV Nederland'.

Gaan we echt met zijn allen naar de klote? Het lijkt erop, vrees ik. Zeker lijkt dat in onze omgeving (Noord-Holland) de verslechtering doorzet, zie de recente MER met 540000 vtb's.

Gele hesjes zie ik voor dit onderwerp nog niet op straat verschijnen!

Geplaatst door Michel

@Bob,

Wezijn in ieder geval met 2. Prima plan de gele hesjes ik doe mee. Gezapig achter de Alderstafel zitten en dat bla bla bla list en bedrog verhaal aanhoren is niet meer van deze tijd.

Geplaatst door Peter

Van de week (deze week) drukste vliegdag ooit wereldwijd..

Yesterday was the busiest day of the year in the skies so far and our busiest day ever. 202,157 flights tracked! The first time we've tracked more than 200,000 flights in a single day on https://www.flightradar24.com

Geplaatst door sara

@Bob en Michel@ Wanneer?

Geplaatst door Michel

@Sara,

ZSM enwel op schiphol of anders in Haarlem voor het provinciehuis.

Geplaatst door sara

Misschien is het echt een goed idee.

Geplaatst door Annelie

We gaan in groene hesjes, de groene hesjes beweging moet op gang komen. Tegen de consumptie verslaving, tegen het economische kaalvreet-sprinkhanen model (want echt we zijn als mensheid de 11de bijbelse plaag) en tegen het verwoestende luchtvaartmonster dat de metafoor vormt voor alles wat we als mensen 180 hraden anders moeten aanpakken. Wie doet mee? Sara en Annelie zullen er staan iig!

Geplaatst door gerard

Waar kan je groene hesjes in heel grote aantallen kopen dan? En verspreiden? Gele hesjes zijn overal en in overvloed, ze liggen (als het goed is) in iedere auto, dus dan is het eenvoudig om heeel veeel gelehesjesdragers bij elkaar te krijgen.

Geplaatst door Wouter


Geplaatst door Michel


Geplaatst door gerard

… doe d'r maar 100.000?
Eigenlijk meer, er zijn in de niet-berekende wereld meer dan een miljoen (ernstig) gehinderden. En dan allemaal op naar het binnenhof!

Geplaatst door Nederbelgen

Al jaren worden Zuid-Limburg, Wallonie en Oost-Belgie dag en nacht geteisterd door vracht- en pretvluchten van bekende en nieuwe luchtvaartmaatschappijen met herrie-en stankGIGANTEN uit midden- en verre oosten !
In toenemende mate worden korte afstanden tussen steden "natuurlijk" ultra laagvliegend over onze "natuur"- en "stilte" gebieden afgelegd !
Hoewel overal deze tendens overduidelijk stijgend is, heeft men op klimaattoppen ter co2 vermindering NOG NOOOOIT VAN VLIEGTUIGEN GEHOORD !!
Terwijl de overgrote meerderheid van de deelnemers.....o ja WEL PER ZWAAR GESUBSIDIEERDERDE HERRIE- EN STANKBAK komt aanreizen !
Heeeeeel opvallend vindt u niet ?
Hoelang pikken we deze onrechtvaardige en schandalige waanzin nog ?

Geplaatst door Wobbe


Geplaatst door sara

Serieus, ik ben echt voor: Bob@, Wouter@, Annelie @ Gerard @ Michiel @Wobbe.. en wie ook interesse heeft. Ik vind groene hesjes zelf ook een goed idee, omdat het zich daarmee onderscheid. Hoe gaan we het organiseren? Al staan we er maar met een paar mensen. Ik heb zelf het echt nodig om me te uiten. Of om tenminste even begrepen te worden. De derde nacht slaapverstoring op een rij. Vorige week maandag een droom sollicitatie gesprek verkloot omdat ik te moe was om coherent uit mijn woorden te komen. Vanmorgen met 59 meter! boven onze buurt. Dus - Voor luchtvaart krimp! Voor een goede nacht rust! Voor schone lucht! Voor leefbaarheid voor de volgende generaties! Voor gelukkig zijn met minder! Voor gezond oud kunnen worden!

ps ik ben niet voor verplaatsing naar zee. Ik vind dat niemand ooit meer in Nederland plotseling overvallen mag worden door vliegende stofblazers boven het hoofd. Waar je niets aan kunt doen. Ook niet een ''paar'' kustbewoners. Het is gewoon genoeg geweest per Nu.

Geplaatst door Bob

Vijf personen zet nog geen zoden aan de dijk, maar ik waardeer de wil hiertoe. Er zijn 198000 ernstig gehinderden, dus er moeten toch wel meer people'tjes voor te porren zijn! 50000 boze mensen lijkt me een pracht getal.

Beter goed voorbereiden en dan met een indrukwekkend aantal komen dus. Morgen zit ieder aan de Sint Niklaas, dus dat lijkt me niet zo'n goed plan. Maar we gaan ermee door.

PS: Tekst 'Lden for dummies' heb ik vandaag wat aangescherpt.

Geplaatst door Sara

Ja. Meer mensen zou beter zijn. Maar waar zijn ze? Bij de algemene demonstratie stop de luchtvaart waren er maar heel weinig mensen. Een paar honderd maar. Zo dat ik bijna twijfel aan het percentage ernstig gehinderden. Of aan mijn eigen mentale gezondheid. Mijn beide buren hebben nauwelijks last. Terwijl ze hier tussen de 200 en 600 meter overheen razen.