Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Emirates Boeing 777 beschadigt opnieuw Nederlandse daken

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1643 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 01-09-2018 
hv_geluidshinder_2986.jpeg

Door: Neal Luitwieler

BEEK - Voor de tweede keer dit jaar heeft een Boeing 777 Freighter van Emirates SkyCargo schade aan huizen veroorzaakt vlak voor de landing op Maastricht-Aachen Airport. Bij drie woningen in het Zuid-Limburgse Meerssen vielen vrijdagavond dakpannen naar beneden.

“De melding [van schade] kwam omstreeks 19.00 uur binnen bij Maastricht-Aachen Airport. De Marechaussee nam vervolgens direct ter plekke de situatie op en heeft een dakdekker de schade laten herstellen”, zo meldt de Limburgse luchthaven.

In mei moest ook al het dak van een huis in Meerssen met spoed gerepareerd worden nadat een landende Triple Seven de dakpannen wegblies. Laagvliegende widebody-toestellen kunnen soms onvoorspelbare drukgolven veroorzaken die tot harde windstoten op de grond leiden.

Schiphol
Voorheen werden er bij Aalsmeer ook regelmatig dakpannen weggeblazen door vliegtuigen die de landing inzetten op Schiphol. Sinds de dakpannen daar met speciale haken zijn vastgezet, komt dat minder vaak voor. Bij Maastricht-Aachen Airport zijn zulke maatregelen (nog) niet genomen.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 01-09-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bastiaan uit Heemskerk

Dit kan toch niet waar zijn?
Dus de nieuwe grotere en zwaardere 'stillere' vliegtuigen veroorzaken drukgolven die dakpannen van daken kunnen blazen. Ik begrijp wel waarom ik niet meer kan slapen door die 'stillere' vliegtuigen.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Wat is dit voor een waanzin. Arabieren, rot op met die klote vliegtuigen. Ga in je eigen land de daken maar van je huizen blazen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Er is geen Arabier die bij de crew hoort hoor. Personeelbestand bestaat 100% uit Expats. Wat Emirates o.a. vervoerd zijn vliegtuigen vol met Nederlanders naar Thailand en bloemen naar en van Aalsmeer 3x de wereld rond vliegen. Tijd dat de Nederlanders eens actie ondernemen om aantal vluchten in NL drastisch te reduceren. Ruim 5x meer passagiers dan inwoners per jaar en bijna 2.000 vluchten per dag in NL!

Nederland(er) kampioen vliegen helaas..

Geplaatst door Jos

Tendentieuze kop door luchtvaartnieuws. Dit gebeurt ook door de KLM en andere maatschappijen op Schiphol. Probleem is grote en zware toestellen die op lage hoogte over de huizen komen ongeacht de vliegmaatschappij.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Wat een hel