Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Elbers in NPO Nieuwsuur over verduurzamen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 948 
|
 nos.nl - 06-10-2019 
KLM_aeroclub_hvs.jpg

Via onderstaande link ziet u het interview. Het onderwerp start om circa 13'57"..

Bekijk bericht op "nos.nl - 06-10-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De toverspreuk van Elbers is dat "KLM moet groeien om geld te verdienen om te kunnen verduurzamen."
Net zoiets als de boeren zouden zeggen, we moeten eerst uitbreiden met stallen en honderden koeien, voordat we kunnen verduurzamen.
Hoe gek wil je het hebben!

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Die verduurzaming van KLM stelt echt niets voor. Praatjes, waar we niets aan hebben.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Naast minder vliegen zou de overheid met KLM eerst eens iets moeten doen voor de tienduizenden ernstig gehinderden in onze regio. Je hoort ze er nooit iets over zeggen in hun mooie duurzaamheidspraatjes!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Opsluiten die leugenaar.

Geplaatst door Marc uit Almere

Het gelobby van de luchtvaart gebeurt dus op deze manier, dmv leugens!

Groeien = nodig voor innovatie (Vraag eerst een eerlijke ticketprijs! Dan gaan de inkomsten omhoog en kan je dus meer investeren)
Zonder groei per direct honderden ontslagen en op ten duur duizenden (WoW wat een groot getal Elbers. Daar krijgen we flink last van)
Vliegen duurder maken, dan vliegt men via duitsland (Nee, vliegen wordt zo onaantrekkelijker, zeker als Duitsland meewerkt. En dat doen ze al, middels een vliegtaks).
Stilstaan is achteruit gaan = Bullshit! (Kies voor Kwaliteit ipv kwantiteit)

O ja, wat hebben we met elkaar in 2008 afgesproken? Ik hoor Elbers niets zeggen over minder hinder. Nee, de afspraak is dat we mochten doorgroeien, en de rest is daaraan ondergeschikt. Leugenaar!!!!

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Een hogere ticketprijs moet nu snel INTERNATIONAAL worden ingevoerd. Als dit niet gebeurt zou KLM klanten verliezen aan RyanAir en EasyJet, want de weinige nadenkende en niet kritische vliegconsumenten willen zo goedkoop mogelijk vliegen. Dit is nu al gebeurd door stakingen bij sommige luchtvaartmaatschappijen.

Men zal naar elkaar blijven wijzen en wachten tot de ander wat gaat doen. Binnen de EU zijn er genoeg lieden die dit niet willen doen en de zaak op de lange baan schuiven, om nog maar te zwijgen van de VS, China, India, en Brazilie.

De Nederlandse overheid en de sector zullen de luchtvaartgroei gewoon doordrukken met slappe verhalen over innovatie en duurzaamheid, die geen echte oplossing geven.

Wat nodig is is een toenemende afkeer van vliegen door de consument. Misschien kunnen de Extinction Rebellion protesterenden hiertoe bijdragen?

Geplaatst door Jaap uit Bussum

POWERED BY BIOFUEL staat er met koeienletters op toestellen van de KLM. En dan hoor ik de verslaggever zeggen dat de KLM slechts 0,04% biofuel aan de gewone kerosine toevoegt. Afgezien van de vraag of biofuel nou echt zo'n goed alternatief is, doet me dit toch een beetje voorkomen of je alcoholvrij bier probeert te verkopen waar bijna 100% alcohol in zit.
En verder vond ik dat de heer Elbers nou niet bepaald overtuigend overkomen; ontwijkende antwoorden en ambities die gelijk weer afgezwakt werden.
Voor mij bevestigt dit alleen maar dat vergroening van luchtvaart niet veel voorstelt en alleen krimp zoden aan de dijk zet.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

De heer Elbers werkt met ander concept van verduurzamen. Hij wil niet absoluut minder uitstoot, maar relatief minder uitstoot. Als nu 100 vliegtuigbewegingen 100 uitstoot hebben, dan wil hij groeien naar 120 vlie5tuigbewegingen met 110 uitstoot. Een normaal mens zegt dan, dat is 10% MEER uitstoot. De heer Elbers zegt, dat is 8% MINDER uitstoot. De vraag, of zo'n idioot grote luchthaven op zijn plaats is in het kleine Nederland, stelt hij niet. Hij voelt in al z'n vezels dat een groter Schiphol goed is voor Nederland, net zoals Rutte in al z'n vezels voelde dat het laten verdwijnen van de dividend belasting goed zou zijn voor Nederland (en we weten allemaal wat voor blooper dat was). De groei van Schiphol is goed voor het bedrijfsmodel van de KLM en niet voor de BV Nederland (en dan bedoel ik niet alleen de omwonenden).

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Die Elbers is gewoon een enorme sukkel en domoor.
Alleen rechts nationalistisch volk dat VVD, CDA, PVV en Forum stemt vindt dit een held omdat ze denken inzake KLM naar een voetbalwedstrijd NL-Frankrijk te kijken...
CEO Ben Smith is ook een boefje, maar wel een stuk slimmer en neutraler.
Die Elbers haalt de kerst van 2020 niet hoor..en een hoop vluchten zullen godzijdank worden overgeplaatst naar Frankrijk.

Geplaatst door Madelon uit Amstelveen

Onbegrijpelijk dat de media iedere keer al die leugens publiceren, goedpraten en breed uitmeten.
Geen enkele kritische vraag. In wat voor trollenland leven we?
Wat een mislukking die opgepoetste Elbers met zijn glimmende kop. Als ik hier een emoticon kon toevoegen was het er eentje met een hele lange tong en een hele lange neus.
Schoon genoeg van al die enge mannetjes die graaien, graaien, graaien en zich niets aantrekken van de consequenties.