Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven wil vliegtaks op tickets Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 740 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
hv_veiligheid_2813.jpeg

Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te verbeteren. Het idee voor de vliegtaks van 1 euro per vliegreis kreeg dinsdagavond steun van een meerderheid in de Eindhovense gemeenteraad.

Als het aan de gemeenteraad ligt zal de toeslag worden gestort in het leefbaarheidsfonds dat in het leven is geroepen voor de belangen van de omwonenden. Met het geld kunnen bijvoorbeeld huizen worden geïsoleerd.

Eindhoven is voor bijna 25 procent aandeelhouder van het vliegveld. Schiphol en de provincie Noord-Brabant zijn de andere aandeelhouders. De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders gaat proberen hen mee te krijgen.

Vorig jaar telde Eindhoven Airport ruim 5,6 miljoen passagiers.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het overweldigende bedrag van € 1,00 per vliegreis per persoon als compensatie voor de overlast, de onveiligheid en de ongezondheid.
Symbool politiek.

Geplaatst door anoniem1

1 euro? Dit kan toch niet waar zijn.

Geplaatst door Jos

De bijdrage van Schiphol aan de stichting leefomgeving Schiphol is nog lachwekkender : minder dan 20 cent per passagier, en dat ook maar eenmalig voor een jaar.

Geplaatst door M uit U

Wauw. Misschien wel € 200,00 belasting per vliegtuig. Nee, dat is fijn hoor als je in de tuin zit met oordopjes in.