Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven Airport: ‘wij houden ons aan afspraken over aantal vluchten’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 746 
|
 Eindhovens Dagblad 
hvs_embraer_klmDSC_2534.jpg

Eindhoven Airport kan niet aan de volledige vraag van Ryanair voldoen. De luchthaven moet zich houden aan de afspraken over het toegestane aantal vluchten. Dat laat de directie weten in een reactie op de kritiek van Ryanair-topman O'Leary.

De goedkope vliegmaatschappij maakte donderdag bekend minder nieuwe bestemmingen te openen en bestaande te schrappen van Eindhoven Airport. 'Hoewel Ryanair niet de door haar gewenste groei kan realiseren op Eindhoven Airport zijn we wel blij dat er nog steeds nieuwe bestemmingen zoals Edinburgh, Kiev, Lviv en Thessaloniki worden toegevoegd aan het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport', schrijft de luchthaven in een persverklaring.

Gemaakte afspraken


Verder meldt Eindhoven Airport dat het 'zich vanzelfsprekend aan de afspraken die zijn gemaakt met de omgeving' wil houden. 'Die zijn verankerd in de huidige vergunning. Daarom kan Eindhoven Airport niet de volledige vraag van de luchtvaartmaatschappij faciliteren.'

Het besluit van Ryanair doet volgens de verklaring niets af aan de verwachte groei van 11 procent in passagiers en 10 procent in vliegbewegingen dit jaar.

Bekijk bericht op "Eindhovens Dagblad"

Reacties op dit bericht