Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven Airport snelstgroeiende luchthaven van Nederland

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1178 
|
 dichtbij.nl/eindhoven 
hv_vliegtuig_2810.jpeg


Door Arno de Natris, Dichtbijredacteur

EINDHOVEN - De Nederlandse luchthavens hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 6,2 procent meer passagiers verwerkt dan in dezelfde periode een jaar geleden. In totaal reisden in de periode april tot en met juni bijna 17,4 miljoen passagiers via de nationale luchthavens van en naar Nederland. Eindhoven Airport is de snelstgroeiende luchthaven.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De sterkste groei was te zien op de luchthaven Eindhoven, de tweede luchthaven van Nederland. Eindhoven verwerkte 9 procent meer passagiers. In totaal waren het er 1,3 miljoen.

Schiphol liet een stijging zien van 6,1 procent tot bijna 15,5 miljoen passagiers en was daarmee goed voor 90 procent van het totaal aantal passagiers.

Alleen luchthaven Maastricht kreeg minder passagiers te verwerken. Door het wegvallen van enkele bestemmingen loopt het aantal passagiers hier al zes kwartalen op rij terug. Lees hier over de besteding van gemeenschapsgeld.

Bron: ANP

Bekijk bericht op "dichtbij.nl/eindhoven"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Dat Eindhoven Airport zo snel kan groeien is nogal logisch. Schiphol heeft extra ruimte nodig en werkt de minder interessante vluchten naar Eindhoven. Dat dit mogelijk is, is ook te verklaren. Schipholgroep (met de grootste aandeelhouder de Staat) heeft immers alle mogelijkheden (financieel en d.m.v. vergunningen) om dit te realiseren.

Het leukste van dit alle is: de balans tussen Profit - Planet - People is ook nog eens in balans!
De omwonenden (People) hebben geen enkele invloed. Profit staat voorop en Planet is voor latere zorg.

Jammer maar helaas.