Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven Airport groeit fors met 3,9 miljoen passagiers, later mogelijk eigen treinstation

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 888 
|
 omroepbrabant.nl 
me_vliegtuig_IMG_0364.jpg

EINDHOVEN - Het gaat goed met Eindhoven Airport. De luchthaven heeft dit jaar namelijk opnieuw meer passagiers mogen verwelkomen, zo werd maandag bekendgemaakt. Als de groei doorzet, krijgt het vliegveld mogelijk een eigen treinstation.
In totaal vertrokken of kwamen ruim 3,9 miljoen passagiers dit jaar aan via Eindhoven Airport. Dat is zestien procent meer dan vorig jaar.

Bestemmingen en vluchten ook toegenomen
De passagiersgroei is met name te danken aan de toename van het aantal bestemmingen. Dit jaar werd er naar 76 plekken gevlogen, zes meer dan in 2013.
Als gevolg van het aantal bestemmingen namen ook de vluchten toe. In totaal stegen en landden 28.900 vliegtuigtuigen op de Eindhovense landingsbanen, negen procent meer dan een jaar eerder.
Verder konden vliegtuigen gemiddeld ook iets meer passagiers vervoeren dan een jaar eerder. Er waren ook meer stoelen per vlucht bezet.

Nóg meer passagiers
Eindhoven Airport verwacht de groei volgend jaar voort te zetten. Dan zullen er 4,1 miljoen passagiers van de luchthaven gebruik maken, is de schatting. Het aantal vluchten neemt vermoedelijk toe naar 30.500.

Volgend jaar komt er een evaluatie over de groei van Eindhoven Airport, waarna het vliegveld later verder mag groeien naar liefst 43.000 zogeheten vliegbewegingen. Als het aantal passagiers dan blijft toenemen, krijgt de luchthaven een eigen treinstation in Eindhoven Acht, werd maandag ten slotte gezegd.

Bekijk bericht op "omroepbrabant.nl"

Reacties op dit bericht