Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindhoven Airport gaat terminal flink uitbreiden

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 874 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 18-03-2022 
Schiphol_klimaatactie_191214_WP_7632.JPG

EINDHOVEN - Eindhoven Airport gaat de terminal definitief uitbreiden. De huidige terminal, met een capaciteit voor 5 miljoen passagiers per jaar, is te klein geworden. De Brabantse luchthaven gaat ervan uit dat er op niet al te lange termijn weer 7 miljoen passagiers per jaar komen, zoals net vóór de coronacrisis.

Met de uitbreiding wil Eindhoven Airport niet alleen meer capaciteit bieden, maar vooral ook het comfort verhogen voor reizigers en medewerkers “doordat meer ruimte ontstaat voor de afwikkeling van de luchthavenprocessen en services.”

De huidige terminal is circa 26.000 vierkante meter groot. Door de uitbreiding komt er in totaal 10.000 vierkante meter bij (8000 vierkante meter aan luchtzijde en 2000 vierkante meter aan landzijde). De reclaimhal wordt vergroot en er komt meer ruimte voor (extra) gates. Ook het Non-Schengengebied wordt groter, en er kan meer horeca komen. De uitbreiding wordt gebouwd aan de huidige terminal aan het voorterrein, pal tegenover de hoofdingang naar parkeergebouw P1. In oktober wordt bekend welke partij verantwoordelijk wordt voor de bouw.

Vrijdag tekenen EGM architecten, Iv-Bouw en Eindhoven Airport het contract voor de ontwerpwerkzaamheden voor uitbreiding van de terminal. De architect maakt onder meer een voorlopig en een definitief ontwerp. Daarnaast verzorgt de architect de directievoering en het toezicht tijdens de bouw. Iv-Bouw verzorgt het constructief en installatietechnisch ontwerp. Het voorlopig ontwerp is eind juli gereed, het definitieve ontwerp in januari 2023. De bouw start eind 2023 en moet in de tweede helft van 2025 afgerond zijn.

Luchtvaartnieuws Magazine sprak eind 2021 al met luchthavendirecteur Roel Hellemons over de noodzaak van een uitbreiding van de terminal. Vooral tijdens piekuren komt Eindhoven Airport vierkante meters tekort. "Dat zie je met name in de aankomsthal, waar we niet de kwaliteit kunnen bieden die we zouden willen. We hebben straks ook meer capaciteit nodig in verband met extra eisen rond de grenscontrole van niet-Schengen reizigers. Daarvoor moet nieuwe apparatuur worden geïmplementeerd. Ook is de niet-Schengen lounge krap. Al met al hebben we meer lucht nodig.”

Redactie vlieghinder.nl. Eerder over dit onderwerp, inclusief commentaren, op deze site geplaatst, leest u hier.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 18-03-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Uitbreiden van 5 naar 7 miljoen passagiers per jaar en niks zeggen over meer vluchten, de firma lieg en bedrieg heeft een filiaal in Eindhoven.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

‘Over de noodzaak van uitbreiding’ , nu maar hopen dat er een lampje gaat branden in Eindhoven!

Geplaatst door Uden uit Veghel

Ongelooflijk....

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Niet alleen Poetin brengt onze wereld in een sneltreinvaart naar de ratsmodee! De rechtse graai-cultuur zorgt ook voor versnelling van de neerwaartse trend. Waar komt toch de idiote gedachte vandaan dat we straks allemaal nog meer en verder gaan vliegen? We gaan allemaal veel inleveren, alles wordt duurder en de opwarming gaat steeds sneller!