Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Eindelijk rust: Rob en Ellen hebben veel minder overlast van vliegtuigen en willen dat graag zo houd

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 649 
|
 Eenvandaag 
hv_natuur_1815.jpeg

Ze wonen allebei onder een vliegroute vanaf Schiphol die vooral's nachts veel overlast veroorzaakt. Door de coronacrisis, waarin nauwelijks gevlogen werd, is dat nu veel minder. Voor Rob en Ellen is het een verademing: ze willen niet meer terug.

Bekijk bericht op "Eenvandaag"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door sara uit amstelveen

Zo. Herkenning. Pijnlijk. Hier is het al weer bijna voorbij. Langzaam komt de stress weer op en ook de vermoeidheid. Het allermoeilijkst... dat ze allemaal naast elkaar zitten en je gewoon nu naar Londen en VS kunt vliegen, dat mensen gewoon weer de wereld overgaan om met hun lijven op het strand te gaan liggen. Dat ze niet nadenken over de gevolgen. Terwijl hier de horeca en het theater leven nagenoeg dood is, mensen zonder werk zitten. Dat we niet gewoon met zijn allen een zomer thuis blijven vind ik een schande. Dat de overheid nu niet ingrijpt, nee dat het vliegen zelfs wordt gepromoot (de tickets zijn nu nog goedkoper dan vorig jaar).

Als we niet zouden gaan reizen hadden we denk ik in juli zonder die rot afstand kunnen leven, samen en de lokale economie daarbij een impuls geven of in ieder geval overeind houden. Nu komt er gewoon een tweede golf ( Kijk maar naar new zeeland, zodra ze gaan vliegen en reizen gaat het mis). Ik moet zeggen dat ik het bijna hoop. Ik vind het echt waanzin.

Geplaatst door Eelco uit Castricum

De rust is voorbij. Opvallend dat overdag bijna niets over het dorp heenkomt maar dat rond 23.00 uur ineens een tsunami aan toestellen over het dorp wordt getrapt. Van afgetrapte 747's tot de helaas bekende Transavia Tsunami. Om zelfs in deze tijd de nachten open te stellen voor deze verschrikkelijke onleefbare teringherrie, dan ben je gewetenloos. Op dit moment komt er elke 2 minuten een toestel over (oh nee, nét langs) het dorp. Onleefbaar, onmenselijk.