Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Einde ongeoorloofde nachtvluchten op Rotterdam

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 167 
|
 dagblad010.nl - 19-12-2019 
gh_vliegtuig_overvliegend_vliegtuig.jpg

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) heeft woensdagavond tijdens een thuiswedstrijd in Arminius - de Groeneconferentie - beloofd dat het s' nachts in Schiebroek, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs snel stiller zal worden. Hij zei dat het stadsbestuur een einde gaat maken aan de ongeoorloofde nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport.

De luchthaven is de laatste tijd weer negatief in het nieuws bij de bewonersgroepering, die zich al jaren verzet tegen de ongemerkte systematische stijging van de vliegbewegingen. Ook het in Schiebroek wonende CDA-raadslid Segers - Hoogendoorn heeft meermalen gepleit voor geen verdere groei.

Arno Bonte werd te midden van de mede-idealisten onder lach en applaus nog een keer herinnerd aan zijn door Derk Loorbach voor hem bedachte bijnaam: ‘Transitie-Trump’. Loorbach, die aan de basis staat van dit college, zat naast Bonte tijdens de druk bezochte conferentie. Hij zei een onmiddellijke sluiting van Rotterdam The Hague Airport toe te zullen juichen. De Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport stelden voor om er daarna een Central Park van te maken.

Bekijk bericht op "dagblad010.nl - 19-12-2019"

Reacties op dit bericht