Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Campagnestart Eerlijk over vliegen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1049 
|
 Natuur en Milieu 
eerlijk_over_vliegen.jpg

Op vrijdag 23 maart jl. is de campagne Eerlijk over Vliegen tijdens het gelijknamige symposium in Utrecht succesvol van start gegaan. We hebben veel enthousiaste reacties mogen ontvangen! De positieve energie van de aanwezigen willen we zo lang mogelijk vasthouden en inzetten om de groei van de luchtvaart te beperken.

Ruim honderd vertegenwoordigers van bewonersgroepen, milieuorganisaties en wetenschap bespraken de groslijst Schiphollen Top-10. Deze lijst heeft als doel om enerzijds niet nagekomen beloftes aan de kaak te stellen en anderzijds feiten en onweerlegbare zaken op een rij te zetten. Sijas Akkerman, directeur van de MNH, sprak tijdens het symposium: “De komende maanden gaan we de groslijst Schiphollen Top-10 aanvullen en aanscherpen. We willen dat de besluitvorming over wel of geen groei van de luchtvaart in Nederland zo objectief mogelijk plaatsvindt"

Belangrijke conclusiesUit het symposium kunnen belangrijke conclusies worden getrokken. Niet alleen Schiphol maar ook de andere luchthavens in ons land kunnen niet meer groeien indien serieus werk wordt gemaakt van het klimaatakkoord van Parijs. Maar ook wat betreft geluidsoverlast zit het vliegverkeer aan de grenzen. En bij nog meer vluchten is de veiligheid in de lucht niet meer te garanderen.

Van de dag is een videoverslag gemaakt dat een goede impressie weergeeft. Deze kunt u vinden op de website 'Eerlijk over vliegen' samen met een lijst van alle beschikbare presentaties van de sprekers.

We kijken terug op een geslaagd symposium en we danken u hartelijk voor uw deelname.

Met vriendelijke groeten,

Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
Natuur en Milieufederatie Overijssel
Natuur&Milieu

Bekijk bericht op "Natuur en Milieu"

Reacties op dit bericht