Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Een nieuwe belazertruc van Van Nieuwenhuizen: Schiphol moet groei ‘verdienen’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 239 
|
 Volkskrant 
tb_vliegtuig_KLMPHBFV.jpg

Opinie:

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen vindt het uitstel van de opening van vliegveld Lelystad ‘heel verdrietig’. Dat zei ze maandag in Almere. Het uitstel komt door het stikstofbesluit van de Raad van State. De minister vond het verdrietig voor iedereen die hard aan de plannen voor de luchthaven had gewerkt en ook voor iedereen die had gehoopt er een leuke baan te krijgen.

Er waren ook mensen voor wie het uitstel niet zo verdrietig was. Degenen onder de aanvliegroutes bijvoorbeeld, die er door de overheid bijna waren ingeluisd – tot ze de verwachte overlast zelf gingen berekenen en die veel hoger bleek te zijn dan hun was wijsgemaakt.

Lees verder in de Volkskrant.


Reacties op dit bericht


Geplaatst door gerard uit castricum

Het opiniestuk eindigt met: "Op de overheid hoeven we niet te rekenen, dat is een handlanger van de luchthaven. De gang naar de rechter heeft de laatste tijd meer succes. See you in court."

Misschien wordt het tijd om de koppen bij elkaar te steken en hier invulling aan te geven. Dit druist toch wel tegen alles in waar artikel 21 van de grondwet helder in is:
"De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu. "