Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Een nieuw toekomstbeeld voor luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 723 
|
 natuurenmilieu.nl 
logo_natuur_en_milieu.jpg

De alternatieve Luchtvaartnota van de Milieu organisaties Natuur & Milieu, Greenpeace en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland vindt u via onderstaande link naar de nota.

Bekijk bericht op "natuurenmilieu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

STRIJD OM UITWERKING NATIONALE OMGEVINGSVISIE GAAT LOSBARSTEN

Binnenkort zal de strijd uitbreken rond de richtinggevende toekomstvisie voor ons land.

Daarbij is de z.g. Nationale Omgevingsvisie - onder regie van het ministerie voor BiZa - leidend en zijn de komende Luchtvaartnota van Cora van Nieuwenhuizen en daarna weer de Herziening luchtruim in feite ondergeschikt. Tornen hieraan riekt naar onbehoorlijk bestuur.

Door stevig "voor te dringen" proberen de minister, I&W en de luchtvaartsector het toekomstbeeld naar hun hand te zetten. Er is hun alles aan gelegen om het uit de jaren 90 stammende model van de "Airport Metropool" / EU Deltametropool overeind te houden. Maar inmiddels zijn de uitgangspunten en nodige transities dermate op de voorgrond gekomen dat het nog maar de vraag is of dat zal gaan lukken. De tientallen bewonersgroepen zijn al goed georganiseerd en in de media brokkelt het ooit rotsvaste vertrouwen in de sector rap af.

Veel zal afhangen van de opstelling van de politiek en vooral het feit of daar de moed zal ontstaan om af te rekenen met het alle leugens en bedrog die langdurig door deze minister en luchtvaartsector schaamteloos op de bevolking zijn losgelaten............................