Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EasyJet wil grote slag slaan op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1254 
|
 telegraaf.nl 
gh_vliegtuig_030918_1902GN_Imgp2385.jpg

Door Paul Eldering

LUTON - De Britse prijsvechter EasyJet wil na 18 jaar een grote slag maken op Schiphol. Dat zei topvrouw Carolyn McCall gisteren bij de presentatie van de goede jaarcijfers.
EasyJet draaide £4,5 miljard pond omzet, ruim 6% meer dan in 2013, en een winst voor belasting van £581 miljoen, een plus van 22%. Bijvoorbeeld KLM scoort aanzienlijk minder.

Recordwinst
„Dit is voor het vierde opeenvolgende jaar een recordwinst”, aldus McCall. „We gaan nu steeds meer voor de zakenreiziger, onder meer op Schiphol, waarvoor we ook een bonusprogramma testen met voordelen voor veelvliegers. Meer dan de helft van reizigers vliegt vaker met ons.”
EasyJet vervoerde afgelopen jaar 65 miljoen passagiers, een groei van bijna 7%, met een gemiddelde bezettingsgraad in de vliegtuigen van meer dan 90%. „We gaan voor 5% winstgevende groei per jaar”, voorspelde McCall.

'Aanval op KLM'
Directeur Nederland William Vet zei dat EasyJet er komend voorjaar „vol ingaat op Schiphol, als we een eigen basis met drie permanent gestationeerde vliegtuigen openen. Het aantal bestemmingen vanaf Amsterdam groeit daardoor van 20 naar 26, met veel gunstiger vertrektijden voor dagjesmensen. Niet alleen een aanval op KLM, maar vooral ook een vergroting van de Nederlandse markt.”
Volgens Vet kan het aantal eigen vliegtuigen op Schiphol fors toenemen. „In Milaan hebben we 19 toestellen staan. Waarom zou dat op termijn niet in Amsterdam kunnen? Het aantal zakenreizigers op onze vluchten bedraagt nu al 30%, maar kan makkelijk groeien naar de helft.”

Banen
EasyJet zal volgens hem om te beginnen 120 Nederlandse banen creëren voor de nieuwe thuisbasis op Schiphol. „In de zomer gaan we ook meer vakantielanden aanvliegen.”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht