Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EasyJet: wij zijn en blijven op Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 978 
|
 Up in the Sky 
tb_vliegtuig_EasyJet.jpg

EasyJet laat zich niet verleiden noch dwingen om Schiphol te verruilen voor Lelystad Airport. “Wij zijn op Schiphol en we blijven op Schiphol”, zegt William Vet, verantwoordelijk voor easyJet in Nederland in gesprek met Up in the Sky.

Zomerperiode


EasyJet heeft gedurende het jaar acht toestellen gestationeerd in Amsterdam, in de zomerperiode negen. De maatschappij bedient 42 bestemmingen vanaf Schiphol en er staan driehonderd werknemers op de Nederlandse loonlijst.

KLM


“Amsterdam is een hele belangrijke luchthaven voor ons. Sinds de opening van de basis (april 2015, red.) zijn we op alle fronten gegroeid, ook kwalitatief.” Vet doelt daarmee op de bestemmingen. In de zomermaanden vliegt easyJet een negende toestel in op Schiphol. “In de zomer bieden we meer vakantiebestemmingen aan, dat moet je wel doen om je vliegtuigen te laten vliegen. KLM doet ook niet anders.”

Lees verder op Up in the Sky


Reacties op dit bericht

Geplaatst door @Jos

Tegenstrijdig verhaal. In de zomer wordt een toestel bijgeplaatst. Vakantiebestemmingen zijn dus niet alleen om de bestaande vliegtuigen te laten vliegen. Klopt wel dat de KLM ook aan vakantieverkeer doet, denk alleen maar aan de recente geopende bestemmingen naar Spanje. Realiteit is dat Schiphol een vakantievliegveld is geworden. Zakelijk verkeer wat steeds gebruikt wordt om het economische belang te benadrukken en de groei te rechtvaardigen vormt slechts rond de 30% en neemt in aandeel af. Het economische belang van de zakelijke overstappers is verder dubieus. Maar heel weinig ondernemingen hebben bijvoorbeeld behoefte aan een rechtstreekse verbinding naar Panama of een regionaal vliegveld in Zweden. 3