Platform Vlieghinder Kennemerland
 

easYjet: ‘ Elektrisch vliegen komt er aan’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 749 
|
 pilootenvliegtuig.nl - 30-01-2020 
hv_overig_1502.jpeg

ALBANY – Wright Electric heeft de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een elektromotor met een vermogen van 1.5 megaWatt en een omvormer met een capaciteit van 13 kiloVolt. De motor moet in 2021 voor het eerst tijdens grondtests draaien gevolgd door de eerste vliegtests in 2023.

De nieuwe motor moet de Wright 1 aan gaan drijven die plaats gaat bieden aan 186 passagiers in easYjet uitvoering. Dat toestel moet in 2030 in bedrijf worden genomen.

Wright is daarnaast in gesprek met het Britse BAE Systems voor de ontwikkeling van de besturingssystemen en energiemanagement systemen.

Luchtvaartmaatschappij easyJet werkt sinds 2017 samen met Wright Electric wat betreft de ontwikkeling van een door elektromotoren aangedreven vliegtuig. Wright heeft het ambitieuze doel om binnen twintig jaar iedere korte afstandsvlucht zonder emissies uit te voeren. Het bedrijf mikt op een vluchtbereik van 335 nm (542 km) wat in potentie twintig procent van de huidige easyJet passagiers op hun bestemming kan brengen.

Bekijk bericht op "pilootenvliegtuig.nl - 30-01-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Elektrisch vliegen komt er aan over ..........30 jaar. Met andere woorden hierop is geen enkel luchtvaartbeleid op te formuleren.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Op zich een goede ontwikkeling, maar gaat ook het lukken om bijvoorbeeld nog deze eeuw de vliegtuigen voor de lange afstand klimaatneutraal te maken? Dat zijn de grootste vervuilers. Als ik zo al die berichten over klimaatverandering lees, hebben we die tijd niet meer.
Voor de korte afstanden bestaat er al klimaatvriendelijker vervoer dan het vliegtuig: de trein.
Last but not least; mij lijkt het erg optimistisch dat over 10 jaar het eerste elektrische passagierstoestel al luchtwaardig is bevonden en de eerste vluchten met passagiers gaat maken.